Svájci siker, magyar dobogósok

Vágólapra másolva!
2018.07.27. 09:16
A gyenge szél megnehezítette az 50. Kékszalag Erste Nagydíj versenyzőinek dolgát: végül a Safram győzött, a második a Prevital, a harmadik az Opel Fifty-Fifty lett. Képgaléria.

A jubileumi Kékszalagon rendkívül gyenge szélben haladt a mezőny, a Safram csütörtök este 21 óra 40 perckor ért célba. A hajó kormányosa Christophe Peclard, a legénység tagjai Rodolphe Gautir, Fabien Froesch, Fabian Racloz KF, Nils Palmieri és Antoine Lauriot Prerost.

Másodikként a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas vezette Prevital ért célba, Litkey mellett Bartos Zoltánnal, Lovas Zsolttal, Lepp Gyulával, Tóth Róberttel és Oroszlán Gáborral a fedélzeten. A harmadik a magyar fejlesztésű kétárbócos katamarán, az Opel Fifty-Fifty lett, Józsa Márton kormányos mellett Kelemen Tamással, Lukáts Csabával, Adorján Csabával, D'albini Andrással, Németh Áronnal és Majthényi Mátyással.

A Kékszalagot tavaly Litkey Farkas a Festipayjel 10 óra 5 perc 17 másodperces idővel nyerte, a verseny abszolút időrekordját a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot.

A Nemzeti Sport fotósának, Tumbász Hédinek a képeit ide kattintva lehet megtekinteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik