Ronaldo étrendje és edzésterve

Pataki NóraPataki Nóra
Vágólapra másolva!
2018.05.07. 13:04
Az ötszörös Aranylabdás Cristiano Ronaldo gyerekek millióinak példaképe, de talán kevesen látják, a Real Madrid portugál sztárja mi mindent tesz meg, hogy a pályán tökéletes teljesítményt nyújtson.

Cristiano Ronaldo számára az edzés nem addig tart, amíg Zinedine Zidane vezetőedző és stábja levezényli azt a Real edzőközpontjában. A portugál világklasszis a kötelező edzéseken túl is kondiban tartja magát, s nagyon figyel az étkezésére is.

Ronaldo egy korábbi interjúban a Goal.com-nak nyilatkozott arról, hogy a Realnál edzés közben sok olyan gyakorlatot végeznek, amelyeket később otthon vagy a konditeremben, de akár a szabadban is elvégezhet. Ha kondis edzést tart, akkor a kardió és a súlyzós edzéseket váltogatja. A futás vagy az evezőpados gyakorlat javítja az állóképességét, mindenekelőtt azonban nagyon figyel, hogy tréning előtt megfelelően bemelegítsen , csökkentve ezzel a sérülés kockázatát.


Ronaldo a gyümölcsöt is szereti

„A jó edzést jó ételekkel kell kombinálni – vallja Ronaldo. – Az étrendem magas fehérje tartalmú, kerülöm a cukros ételeket, viszont sok zöldséget eszem.”


A sztár kedvenc étele a hal, különösen a tőkehal, de mindennél jobban kedveli a bacalhau a brás. Az egyik legismertebb portugál étel egy omlett, amelyet megspékelnek szárított tőkehallal, vékonyra szeletelt burgonyával és hagymával.
„Ha rendszeresen edzünk, nagyon fontos, hogy a test energiaszintjét magasan tartsuk, a legjobb teljesítmény eléréséhez. Naponta hatszor étkezem, kisebb adagokat eszem, hogy elegendő energiám legyen a legmagasabb szintű munka elvégzéséhez” – nyilatkozta a portugál válogatott támadó.

Az étkezés mellett fontos még a hidratálás is, Ronaldo pedig sok vizet iszik, az alkoholt pedig mellőzi. A pihenésre, regenerálódásra is nagy hangsúlyt fektet, mert bár az edzés és étkezés mind fontos, a nyugodt élet is feltétele, hogy mentálisan és fizikailag is toppon legyen a pályán.
„A szabadidőmet a családommal, barátaimmal töltöm, akik nyugodt hátteret és pozitív gondolkodásmódot biztosítanak számomra. Korán megyek aludni és korán kelek, különösen a meccsnapokon. A jó alvás ugyanis elengedhetetlen az izmok regenerálásához” – mondta Ronaldo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik