HETI BLOGGERÜNK Előbb az álmok, aztán a megélhetés

Vágólapra másolva!
2018.05.12. 22:59
Parti András az egyetlen magyar hegyikerékpáros, aki három olimpián is részt vett, jelenleg a negyedikre készül. Heti sorozatunkban a mountain bike-kal kapcsolatos élményeit osztja meg velünk - ezúttal kiderül, mennyire lehet megélni a terepbringázásból.

PÉNZ


Sokszor elgondolkozom azon, mire is elég Magyarországon az, hogy három olimpián vettem részt, s éppen a negyedikre készülök. Nos, arra éppen elég, hogy fenntartsam magam, a mostani szponzoraim és a csapatom, a Waberer’s Trek Team mindent megtesz, hogy segítsen. Ezzel együtt nehéz, minden forintot ki kell számolni, hogy mire megy el. És azt sem szabad elfelejteni, hogy egy sportolónak az élete is költségesebb. Nem mindegy, hogy mit eszem, sokat utazom, külföldön szállást kell fizetnem, ezek mind extra kiadások.
Abból a szempontból nagyon jó a kerékpározás, hogy az álmaimat élem, de egzisztenciát kizárólag erre nem lehet építeni.

Nehéz pontosan megmondani, hogy mennyibe kerül egy-egy szezon. Sok változó van a költségvetésben, de 7-8 millió forintból már egész jól ki lehet jönni. Persze ehhez jön még például maga a kerékpár, amely körülbelül kétmilliós történet. Eleinte egyébként dolgoztam a bringa mellett, asztalosként végeztem, de nem sokat „praktizáltam”. Fiatalon azért dolgoztam, hogy eljuthassak a versenyekre, meg tudjam venni a vonatjegyet, kifizessem a nevezési díjat. Aztán az egyesületem egyre többet tudott segíteni, így már nem kellett erőltetni a civil munkát, később lett fizetésem is.

Szerdán következik:

Miért borotválja egy hegyikerékpáros a lábát?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik