Lássuk, mi a helyzet posztonként!

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 08:05
Se időm, se kedvem nincs tovább a Porto meccsen rágódni, hiszen két nap múlva Európa liga döntőt játszunk Amszterdamban a Chelsea-vel. Elindul...

Se időm, se kedvem nincs tovább a Porto meccsen rágódni, hiszen két nap múlva Európa liga döntőt játszunk Amszterdamban a Chelsea-vel. Elindul a felvezetés részünkről, méghozzá egy posztonkénti összehasonlítással, méghozzá a lehető legkorrektebb módon. Ezzel arra próbálok rávilágítani, hogy talán még el is veszíthetjük az effajta összehasonlítást. Részletek alább.

1. Artur - Cech

Úgy gondolom, mindketten top 10-es kapusok a mai labdarúgásban, Cechről köztudott, mivel folyamatosan szem előtt van, Artur pedig remélem megerősíti ezen állításom. Döntetlennel indulunk, csakhogy megalapozzam az izgalmakat. 1-1.

2. André Almeida - Azpilicueta

Két fiatal játékos, szép jövővel, jogos válogatottbeli reményekkel. Almeida a védekezés szempontjából erősebb lehet, viszont az előre játék talán a spanyolnak mehet jobban. Ola 'baby Johnnal/Gaitánnal, valamint sanszosan Oscarral nézhetnek farkasszemet, ha ebből indulnék ki talán hazahúzna a szívem, de most nem játszunk ilyet. 2-2.

3. Luisao - Ivanovics

Kapitányunk erős ellenfelet kapott, de nem a legerősebbet. Sebességben vannak problémái ugyan, de remek helyezkedésével és magabiztosságával egyelőre ezt jól kompenzálja. A szerb nem véletlenül alapember, több poszton is képes meggyőző teljesítményre. Talán könnyelműen, de ezt is ikszre hozom. 3-3.

4. Garay - David Luiz

Tulajdonképpen az argentin lett régi nagy kedvencünk utódja, igaz, fél évvel később érkezett és esélyes, hogy most nyáron tőle búcsúzunk majd. Mindketten klasszisok, sok múlik majd rajtuk. Ha tehetném, megtartanám Garay-t, és visszahoznám Luizt Luisao helyére. De szép lenne... A feszültség fokozódik, 4-4.

5. Melgarejo - Ashley Cole

A legegyértelműbb párosítás, sajnos nem a mi javunkra. Melga nem játszana, ha Maxit nem sárgázzák ki, de kisárgázták, ezáltal a leggyengébb posztunk a balhátvéd lesz meg Salvio. Cole ugyan nem olyan már, mint 2-3 éve, de még mindig szívesen látnám a csapatomban. Sima _vendég, 4-5.

6. Matic - Ramires

Húha, micsoda páros! Matic nem kellett a Chelsea-nek, de felröppenő hírek szerint visszavásárolnák, mivel Mourinho kinézte magának. Mekkora balfaszok vannak Londonban, te jó ég! Ramirest ismerjük, szerettük, univerzális játékos és legalább három tüdeje van, ez bizonyított. A világ legerősebb védelem előtti párosa lehetnének, ha úgy alakul. 5-6.

7. Enzo Pérez - Lampard

Egyikőjük sem labdaszerző játékosként kezdte, most mégis ez az összehasonlítási alap. Enzónál a kényszer szülte, Lampardnál leginkább a kor. Előbbi óriásit fejlődött ebben a szerepben, kulcsember, utóbbi klublegenda, aki hétvégén vált a Chelsea legeredményesebb játékosává. Nehéz a döntés, visszakapják a Luisao féle jószívűséget, ezáltal újabb döntetlen. 6-7.

8. Salvio - Moses

Már nagyon kéne nekünk egy győzelem, de még nem jött el az ideje. Salvio kirobbanthatatlan, isten tudja, miért, de erről már rongyosra téptem a szám, és most nem húzom fel magam. Moses az El-ben alapember, fontos gólokat szerzett, ettől függetlenül Hazard sérülése tarthatja elsősorban a csapatban. Lehet, hogy van Salvio lábában egy elfutás, egy jó beadás? Csak a feltételezés miatt nem kerülünk két pontos hátrányba. 7-8.

9. Nico Gaitán - Mata

A támadások milyenségéért felelős legfontosabb játékosok, döntő lehet, hogy melyikőjük fog ki jobb napot, kinek lesz nagyobb területe. Két világklasszis összehasonlítását felesleges is tovább boncolni. 8-9.

10. Ola 'baby John - Oscar

Ezzel eldőlt, hogy úgy érzem, 4-2-3-1-ben kezdjük a meccset. Újabb döntetlenszagú pároshoz érkeztünk, két technikás szélső, két olyan spíler, akikben megvan egy meccset eldöntő megmozdulás esélye. További hasonlóság, hogy valószínűleg egyikőjük sem fog egy lövésbe sem belevetődni a lelkes védekezés következtében. 9-10.

11. Cardozo - Fernando Torres

Óscar zsinórban sokadik szezonjában ér el cirka 30 gólt minden sorozatot egybevéve, Torresszal mikor volt ilyen utoljára? Talán Liverpoolban? Nem kérdés, hogy ki a jobb képességű kettejük közül, de ez sem, hogy ki a vérbeli góllövő, és jelenleg csak ez számít. 10-10.

Hát, döntetlen. Nem tudtam, hogy ez lesz, csak sejtettem. A kezdők persze máshogy is kinézhetnek, de erről pontosabb infók csak idővel lesznek. Addig is köszönjük a Lion Rampant segítségét, ez az általuk várt tizenegy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik