Legalább nem ütöttek ki minket

Vágólapra másolva!
2012.10.03. 19:10
Nem ezt a meccset kellett nekünk igazán megnyerni, úgyhogy nem is nyertük meg. Ez így rendben is van, a Barca tud olyan dolgokat, amit mi soha nem...

BenficaNem ezt a meccset kellett nekünk igazán megnyerni, úgyhogy nem is nyertük meg. Ez így rendben is van, a Barca tud olyan dolgokat, amit mi soha nem is fogunk tudni, úgyhogy amellett, hogy sanszos volt egy enyhébb, mondjuk 2-1-es vereség is, nyugodtan belefuthattunk volna egy négyesbe is. Mit lehet ilyenkor mondani?BenficaNem ezt a meccset kellett nekünk igazán megnyerni, úgyhogy nem is nyertük meg. Ez így rendben is van, a Barca tud olyan dolgokat, amit mi soha nem is fogunk tudni, úgyhogy amellett, hogy sanszos volt egy enyhébb, mondjuk 2-1-es vereség is, nyugodtan belefuthattunk volna egy négyesbe is. Mit lehet ilyenkor mondani?

Igazából semmi újat. Ez most egy olyan meccs volt, ahol akár nyerünk, akár kikapunk, mindkét kimenetelt megfelelően kell kezelni. Ha nyertünk volna, azt csakis hatalmas mákkal tehettük volna, ami azt jelentené, hogy továbbra sem léptünk sokat előre, de legalább önbizalmat adott volna a siker. Most, hogy a játék képe, és a két csapat közti tudáskülönbség alapján kijött a reális eredmény azt mondhatjuk, hogy voltak olyan elemek, és periódusok, amit érdemes megjegyezni, és előrántani mondjuk a Beira Mar ellen is, meg úgy mindenhol.

De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a meccs kétségkívül legparádésabb, legközönségszórakoztatóbb megoldását a meccs előtti fotózkodásnál láthattuk a csapattól:Benfica funny pic

Demagóg, ha azt mondom, hogy jól látszik a zavar a fejekben?

Sajnos ez a kis malőr annyira megviselte a csapatot, hogy ugyan bátran kezdtünk, de rögtön a 6. percben máris vezetett a Barcelona. Igazából még csak nem is hibázott senki(na jó, Maxinak azért járna egy picsánrúgás), egyszerűen csak lejátszott a Barca egy olyan akciót, amit tud, és már mehettünk is közepet kezdeni.

Mégis jó volt az első félidő. Mi hajlandóak voltunk focizni, a Barca pedig itt még nem kezdte el hátul buzizni a lasztit. Meglepően koordinált volt Matics is, aki sok labdát szerzett, Gaitán vért ivott, Garay pedig néhány helyezkedési hibán kívül abszolút tanár volt. Szegény Jardelt sajnáltam igazán, akinek elég barbár módon, néha ki kellett futnia Messivel akár a másik térfélre is. Igaz, ha meg nem küldi rá Jorge Jesus, akkor meg az nézett volna ki nagyon hülyén, hogy a világ legjobb játékosa szabadon szervezhet, meg lövöldözhet ahonnan csak szeretne...

Jorge Jesus ettől függetlenül kicsit elmérte magát: Maxi Pereira nagyon sokat futkosott el, a helyén át is folytak gyorsan a Bárka támadások. Ha Enzo nem sérült meg, akkor kár volt behozni Carlos Martinst: lassú volt, körülményes, és csak a rá jellemző agresszivitásából nem kezdtünk gyanakodni, hogy ál-Carlos Martinsszal van dolgunk (amúgy szerintem V. Ottó is erre a cserére akart rákérdezni a stúdióban, legalábbis én onnantól láttam igazán lomhának a középpályát, hogy Enzo helyett CM került CM-be, haha.). Apropó agresszivitás: Matics, Maxi és Carlos Martins kicsit túl is ment az egészséges aprításon, és örülhetünk, hogy nem lett sérülés, vagy piros lap ebből. Két gólos vereségnél semmi szükség nem volt erre, mint ahogy Busquets fölényes csicskalángosára sem.

Más kérdés, hogy a Benfica akart egy jót játszani, kiment 63.847 ember, így frusztráló lehetett, hogy egy 2-0 annyira jó eredmény volt a Barcának, hogy Puyol sérülése után nem is voltak hajlandóak focizni. Puyolnak jobbulást kívánok, nagyon nagyon sajnálom, ami vele történt, és ezzel szerintem minden benfiquista így van: Barca játékost a Luzban nem szoktak semmilyen körülmények között állva tapsolni. Nem csoda, hogy még egy sérülést nem akart begyűjteni a Barca, ám ezzel az utolsó negyed órát teljesen élvezhetetlenné tették. Ez a Benfica nem tart ott, hogy meg tudja szerezni a világ legjobban passzoló csapatától a labdát, ha azok hajlandóak akár a kapusig is visszavinni, így az utolsó percig való hajtás helyett a huzi-buzi állóháború maradt. Igaz, eddigre az erő is elfogyott, a gyors passzok pedig gyorsan lepörögtek a lábakról.Gaitán

A meccs legpozitívabb élménye egyértelműen Gaitán: az elfutásai és a cselei is jók voltak, küzdött, és ami a legfontosabb, hogy olyan elszánt volt, mint az első évében, amikor még erősen kérdés volt, hogy klasszis lesz, vagy César Peixoto. Egy jó Gaitánra nagyon szükségünk lenne, ugyanis igazán gyors, és lendületből is labdabiztos játékosból hiányban vagyunk, pedig sokszor az lenne a játékunk lényege.

Salvióval kapcsolatban továbbra is szkeptikus vagyok, nem tud ő annyit, mint amennyit Jorge Jesus rá oszt, így viszont ez egy nagyon diszharmonikus kapcsolat lesz: miközben nagyon szeretem, nyugodtabb lennék egy-egy ilyen meccsen, ha Bruno, vagy Gaitán játszana ott kinn, és szükség szerint Nolito a másik oldalon. Lehet persze, hogy mi vagyunk a hülyék, hiszen Jesus is erőlteti és az angol nyelvű Benfica-közösség is folyton őt szopkodja, én viszont azt látom (és a többiek posztjai alapján nem csak én), hogy a kevesebb néha több lenne (mennyiség vs. minőség).

Mivel a másik meccsen a Celtic megverte a Szpartakot, így semmiről sem maradtunk le: mehetünk úgy Moszkvába, hogy leszakíthatjuk a ruszkikat, és ha oda-vissza hozunk négy pontot tőlük, majd megverjük a Celticet, akkor 8 ponttal a Barcelona ifi is megverhet minket, a második hely már zsebben. Szebb lenne kevésbé kicentizni, és nem ráhagyni magunkat arra, hogy a skótok mostantól ki lesznek tömve, de van egy olyan érzésem, hogy ha sikerül túlélnünk az őszt, akkor 2013 már sokkal eredményesebb lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik