A minket megillető első hely a tét

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.01.08. 14:01
A Sporting és a Porto tegnapi döntetlenje után minden lehetőségünk megvan újra a tabella tetejére kerülni, mindössze egy papírforma eredményt...

Leiria-BenficaA Sporting és a Porto tegnapi döntetlenje után minden lehetőségünk megvan újra a tabella tetejére kerülni, mindössze egy papírforma eredményt kell hozni. Idegenben is képesek vagyunk rá?!
Leiria-BenficaA Sporting és a Porto tegnapi döntetlenje után minden lehetőségünk megvan újra a tabella tetejére kerülni, mindössze egy papírforma eredményt kell hozni. Idegenben is képesek vagyunk rá?!

Nem futhatunk csak úgy el a tegnapi Sporting-Porto mellett, hiszen hetek múltak el úgy, hogy szemtengelyferdüléstől szenvedve játszottuk a meccseinket: miközben tudtuk, hogy nyerni kell, azt is figyelnünk kellett, hogy a Porto mikor botlik. Most megtette.

A Sportingot mi elvertük, a Porto viszont képtelen volt erre (a Braga esetében pont fordított a helyzet), és most ha egy John Deere kombájn határozottságával átrobogunk este a kiesőjelölt Leirián, akkor két pontos előnyre teszünk szert a bajnokságban.Hulk Porto kép

Bizony jó nagy hülyeséget csináltatok...

Én tényleg hónapok óta várom, hogy összeomoljon a Porto.Várom, hogy majd egy kiscsapat elleni iksz beteszi a kaput. Várom, hogy majd a válogatott szünet. Várom, hogy majd a BL kiesés. Várom, hogy majd a Sporting.

Talán végre itt az idő: a madám elhagyta őket, a kupleráj szépfiúja, Falcao az Atléticot választotta, Hulk, a vezérbika pedig impotens lett. Nem csoda, hogy nem megy a biznisz úgy, mint tavaly. Most talán reális számukra a veszély, hogy a győzelmi kényszer összeroppantja őket, és nem képesek eljátszani az üldöző szerepét.

A mély filozófiai okfejtés után persze érdemes lenne magunkkal is foglalkozni: teljes kerettel kiállva, sehova nem tartalékolva kellene elverni este a Leiriát. Nem kell őket kitömni, mint a hétközi Ligakupa meccsen a Guimaraest, elég csak egy okos kis góllal nyerni. Vagy kettővel-persze a legjobb lenne hárommal/néggyel/öttel...

Ki tudunk állni egy biztonságibb, darálósabb 4-5-1-el,Uniao Leiria-Benfica lineup

de nyugodtan el tudom képzelni azt is, hogy Aimar a kispad puha árnyékából kezdi a meccset, és Rodrigoval Cardozo mellett egy tökösebb 4-4-2-vel indul harcba a csapat. Ismerjük, hogy ez gyakrabban hoz magával teljes képszakadást, és 10-20 perces hullámvölgyeket, de azt se feledjük: ilyen meccseken szerezhetnek igazán meccsrutint a fiatalok.

A portugál szakma mellett én is igen nehezen olvasom Jorge Jesus gondolatait, a Leiriát pedig egy évben szerencsés esetben is csak kétszer látom játszani, úgyhogy talán teljesen reális, ha nem tudom, hogy mit várjak a mai meccstől. A kupából a jó hírű, harmadosztályú Alcohetense búcsúztatta őket, a bajnokságban pedig legmerészebb álmuk a stabil bennmaradás lehet. A legnagyobb fokú tisztelet megadása mellett érdemesnek tartom megemlíteni, hogy teljes csatársoruk nem szerzett idén annyi gólt, mint a mi egyetlen Cardozonk...

Nem tartok azonban egy meccset sem könnyű meccsnek: a Benfica ellen mindenki a dicsőségért harcol. Aki nekünk betalál, annak sör és buja nők övezik útját a halhatatlanságig, nem csoda, hogy általában tízszeres erővel küzd ellenünk az aktuális ellenfél.

Igazából leginkább azért bízok a jó 2012-es rajtban, mert nincs más választásunk...

A meccset a DigiSport élőben sugározza a honlapja szerint. Mivel azonban Leiriában 19:15-től indul útjára a labda, az említett csatorna pedig csak 19:25-től tervezi sugározni a meccset, érdemes mindenre felkészülni!

Update: a kapott tájékoztatás szerint természetesen semmiképp sem vágnak le tíz percet a meccs elejéről, így érdemes kivárni a sorunkat, és a televízió képernyőjén követni a meccset. Aki nagyon nem bír a vérével, az kezdésig nyugodtan nézhet egy kis Cobra11-et:)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik