Videó: atlétikai vb-döntős sprintet repesztett Haaland

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.19. 11:15
null
Erling Haaland elképesztő tempóban ért fel a dortmundi támadáshoz (Fotó: AFP)
A legtöbb beszédtémát Erling Haaland nagyszerű teljesítménye szolgáltatja a Borussia Dortmund–PSG Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzése után. Ám nemcsak két gólja miatt emelhetjük ki a norvég tinit – a kamerák meg is örökítettek egy nem mindennapi jelenetet.


Haaland a mérkőzés 14. percében a párizsiak szögleténél saját kapujánál védekezett, kifejelte a labdát, majd csapattársai után eredt, hogy felzárkózzon a támadáshoz. A Dortmund támadója olyannyira begyújtotta a rakétákat, hogy a Sky Italia mérése szerint 60 métert 6.64 másodperc alatt tett meg – ez az idő megegyezik Emre Zafer Barnes 2018-as fedett pályás atlétikai világbajnokságon futott döntős idejével. A török atléta ezzel a nyolcadik helyen végzett a 60 méteres síkfutás fináléjában, az egyesült államokbeli aranyérmes, Christian Coleman 6.37-et futott, aki mellesleg a fedett pályás világrekordot is tartja 6.34-es idejével.

A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy az említett vb-n ugyanilyen idővel nem juthatott volna tovább az elődöntőből Haaland, hiszen az utolsó bejutó helyet megkaparintó ghánai Sean Safo-Antwi 6.59-cel zárt.

B24 on Twitter

Este sprint de Haaland é incrível https://t.co/ZOa1ZbC6bp

Jacopo Piotto on Twitter

We went to check this and... https://t.co/O6GNSnuq6E

GuillaumeMP on Twitter

Sur cette action, Sky Italia a calculé la vitesse de #Haaland : il a parcouru 60m en 6,64 sec. Le record du monde ? 6,34 sec. Aux Mondiaux Indoor de 2018, il aurait été 8e de la finale sur 60m. https://t.co/zHq3hyDe9m




A mérkőzésről bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak!

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
NYOLCADDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia) 2–1
(Haaland 69., 77., ill. Neymar 75.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik