Videó: amikor a Roma hetet kapott Manchesterben, Solskjaer gólpasszig jutott

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 16:04
null
Nem kegyelmezett a United (Fotó: Getty Images)
Csütörtök (ma) este a Manchester United az AS Romát fogadja a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében. A két csapat 14 évvel ezelőtt egy emlékezetes mérkőzést vívott egymással az Old Traffordon – Sir Alex Ferguson együttese 7–1-re győzte le az olaszokat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján.

A 2007. április 10-i mérkőzés sokkoló volt az AS Roma számára. Luciano Spalletti csapata előnyből várhatta a visszavágót, hiszen a párharc első felvonását 2–1-re Francesco Tottiék nyerték. Ebből kiindulva pedig legrosszabb álmaikban sem gondolhatták, hogy ekkora verésben részesülnek majd Angliában.

A Manchester United 20 perc leforgása alatt berámolt hármat, Michael Carrick, Alan Smith és Wayne Rooney is eredményes volt. A szünet előtt még Cristiano Ronaldo is betalált, Ryan Giggs pedig három gólpassznál járt (4–0).

Cristiano Ronaldo (balra) két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a diadalból (Fotó: Getty Images)
Cristiano Ronaldo (balra) két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a diadalból (Fotó: Getty Images)

A fordulás után a legendás walesi szélső újabb asszisztot jegyezhetett fel, egy óra elteltével pedig már 6–0-ra vezettek a „vörös ördögök”. A Roma becsületgólját Daniele De Rossi szerezte, ám a végső tőrdöfést a csereként pályára lépő francia védő, Patrice Evra vitte be Ole Gunnar Solskjaer passza után (7–1).

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00:
Manchester United (angol)–Roma (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Villarreal (spanyol)–Arsenal (angol) (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik