Varázslat kell! – Smahulya Ádám jegyzete

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.05.08. 23:07

A minőség és a szórakozás garantálható. A nemzetközi klubfutballban nehezebb izgalmasabb csatát elképzelni a Real Madrid és a Manchester City párharcánál, talán csak amiatt bánkódhatunk kicsit, hogy a két gigász nem a döntőben, hanem ismét az elődöntőben csap össze. A topcsapatok közül a PSG Európában (a 2020-as BL-döntőt kivéve) évek óta súlytalan, a Bayern München és a Liverpool gyenge idényt fut, a Barcelona hullámzóan teljesít, a City viszont csúcsformában várja a kedd esti találkozót – a Real Madrid meg mégiscsak a Real Madrid, amely tizennégyszer nyerte el a trófeát, s számtalanszor bizonyította, sohasem szabad leírni.

Persze akárcsak tavaly, ezúttal is minden az angol sztárcsapat mellett szól.

Wayne Rooney szerint a február óta veretlen City konkrétan földbe döngöli majd a madridiakat, és mások mellett a Real korábbi játékosa, Luís Figo is a manchesterieket tartja egyértelmű esélyesnek. A spanyol As által csak kiborgnak titulált Erling Haalandról pedig mindenki ódákat zeng. Madridban ezzel nem foglalkoznak, valószínűleg jót mosolyognak az egészen, és ugyanazzal az elképesztő akarattal és hittel mennek ki a pályára, ahogyan megszokhattuk. De most ez az egyetlen erős érv, ami mellettük szól. Az angolok középpályása, Bernardo Silva azt mondta, nincs semmiféle varázslat, a Real Madrid mezének felhúzása nem jár együtt erőn felüli képességekkel, arról van szó, hogy a spanyoloknak van néhány klasszis labdarúgójuk.

Az érvelés megállja a helyét, de... Ha a királyiak ismét döntőbe jutnak, s ott újra nyernek, azt is el kell ismerni, hogy van valami különleges ebben a klubban – létezik varázslat. A jelenkori Manchester Cityt akkor sem lehetne megállítani, ha az ellenfél edzője szabad kezet kapna, s világválogatottat állíthatna össze. A Josep Guardiola vezette csapat maximális fordulatszámom pörög, triplázásra hajt, s elképzelhetetlennek tűnik, hogy elveszítse a kétmérkőzéses párharcot. Talán egyetlen csapat van, amelyik mégis legyőzheti: a Real Madrid – sikere azonban még a tavalyinál is nagyobb csoda lenne.

Varázslat a javából.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik