THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2020.04.14 23:18 Frissítve: 2020.04.14 23:40

Szép új világ – Thury Gábor jegyzete

 

Sokan mondják, a világ már nem lesz ugyanolyan, mint eddig volt. Én nem hiszek az effajta jóslásokban. 2001. szeptember 11. után is ezt mondták, s bár nyilvánvaló, hogy az el nem követett merényleteket nem lehetett számszerűsíteni, a New York-i ikertornyok lerombolásának kényszerű hozadéka leginkább abban látszik megtestesülni – tisztelve a titkosszolgálatok és a reptéri dolgozók munkáját –, hogy a repülőtereken szinte gatyára le kell vetkőzni a becsekkolás előtt. Úgy vélem, a koronavírus-járványt követően a szegények még szegényebbek lesznek, a gazdagok pedig még gazdagabbak. A jövőbelátók szerint háttérbe szorul a globalizmus. Miért szorulna háttérbe? – kérdem én, fenntartva sommás véleményemet. Jön a válasz: az emberek mostantól jobban odafigyelnek egymásra. Aha…

 
AUGUSZTUSBAN ZÁRULHAT A FUTBALLIDÉNY A BL-DÖNTŐVEL – SAJTÓHÍR
A VESZPRÉM ÉS A GYŐR IS A KÉZI BL NÉGYES DÖNTŐJÉBE KERÜLHET – SAJTÓHÍR

Akkor folytassuk innen. A nemzetközi futballban és kézilabdázásban elvileg nyártól-ősztől indulnak az új kupaévadok – feltételezve, ha addig levonul a koronavírus. Igen ám, de a futball BL 2019–2020-as sorozatát a nyolcaddöntőben felfüggesztették, kézilabdában sem alakult még ki a női és férfi BL budapesti, illetve kölni négyes döntőjének mezőnye.

Ugyanakkor az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az Európai Klubok Szövetsége (ECA) egy kiszivárgott információ szerint megegyezett a felfüggesztett idény augusztusi befejezéséről. A nemzeti bajnokságok lezárulta után, zárt kapuk mögött. Nem zárható ki, hogy a BL-ben és az Európa-ligában egymeccses párharcok döntenek a továbbjutásról, elvileg két hét elegendő lehet, s a csapatkapitány(ok) fel is emelheti(k) a kupát. Aztán szeptemberben indulhat az új évad… A kézilabdázóknál az eddigi szereplés alapján osztanák ki a négy-négy helyet, e szerint a Veszprém, illetve a Győr tagja lenne az augusztusi, illetve szeptemberi négyes döntő mezőnyének,

Itt tart a megváltozni készülő szép új világ! A legkisebb probléma a játékosok szabadsága, az általában június végéig tartó szerződések lejárta. Hiába csökken az időintervallum, azért csak lenyomnák a „maradékot”. A legfontosabb, hogy ki lehessen facsarni az eurómilliókat (legalább a tervezett összeg töredékét) az üzletből. Értem én: nem mehet minden veszendőbe, a sportolót meg a becsvágy hajtja, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.

Na de ez eddig is így ment nagyban, márpedig a világ már nem lesz ugyanolyan, mint eddig volt…

2020.12.03 21:58:40

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Sokakban maradt hiányérzet.

2020.12.03 12:33:23

Bajnokok Ligája P. K.

A Ferencváros a BL-ben eddig több gólt szerzett, viszont a dinamósok többet támadtak és futottak.

2020.12.02 17:31:48

Bajnokok Ligája K. T. I.

Neymar 91. percben szerzett gólja révén a Paris SG egymás elleni eredménnyel megelőzné a Unitedet kettejük holtversenye esetén.

2020.12.02 17:03:31

Bajnokok Ligája H. D.

A sorozat történetében ez volt az első alkalom, hogy női játékvezető dirigált egy összecsapást.