M. D. 2020.04.14 06:42 Frissítve: 2020.04.14 08:49

UEFA: augusztusban zárulhat az idény a BL-döntővel – sajtóhír

A Cadena SER rádióadó információi szerint az Európai Klubok Szövetsége (ECA) megegyezett az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett futballidény augusztusban történő befejezéséről – már amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

 

Egyelőre türelemmel kell lennünk, hogy ismét pattogni lássuk a BL-labdát (Fotó: AFP)

 

A két szervezet megállapodása értelmében a nemzeti bajnokságok hamarabb véget érnek majd, mint az európai kupasorozatok, a találkozókra pedig a szurkolók és a játékosok egészségét szem előtt tartva zárt kapuk mögött kerülhet sor.

 
CEFERIN SEM ZÁRTA KI, HOGY ZÁRT KAPUK MÖGÖTT FOLYTATÓDJON A BAJNOKOK LIGÁJA

Korábban már esett róla szó, és továbbra sincs kizárva, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga végjátékában semleges helyszínen rendezendő egymeccses párharcok dönthetnek a továbbjutók kilétéről.

Ha az idényt sikerül augusztus elején befejezni, akkor a következő szezon szeptemberben kezdődhet – tette hozzá a Cadena SER.

Mint ismert, a BL és az El küzdelmeit is a nyolcaddöntőben függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, míg az európai topbajnokságok többségében még legalább tíz forduló hátravan a szezonból.

2020.08.05 22:56:22

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nyilván nem menet közben kell felkészülni az esetleges fennakadásokra.

2020.07.16 20:26:42

Bajnokok Ligája CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. A CAS döntése újabb jelzés arra, hogy az UEFA milyen mértékben ura a helyzetnek. Leginkább a nagyok játékszere, kiszolgálója, akik cserébe egy ideig még hajlandóak a szövetség égisze alatt játszani, ám egyre közelít az idő, amikor megalapítják saját szuperligájukat.

2020.07.13 20:40:38

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha valaki vadonatúj Ferrari sportautóval áll rajthoz a kerékpárversenyen, ne csodálkozzon, ha öklüket rázzák a nyomában a biciklisták.

2020.07.06 18:37:22

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

Puskásék egy londoni harmadosztályú klubbal vállaltak furcsa világításavató meccset.