Női BL: az MTK győzelemmel kezdte a selejtezőt

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 18:58
null
Kicsi a rakás, de annál nagyobb az öröm (Fotó: Török Attila)
Az MTK Hungária női labdarúgócsapata 2–0-ra legyőzte a koszovói WFC Hajvaliát a hazai rendezésű Bajnokok Ligája-selejtezőben. A minitorna másik meccsén a kazah BIIK Kazigurt 2–1-re nyert a portugál Sporting CP ellen.

 

Győzelemmel tért vissza az MTK Hungária a nemzetközi kupaporondra, ahol legutóbb három évvel ezelőtt szerepelt. Szabados György edző együttese a Hajvalia ellen játszotta első Bajnokok Ligája-selejtezőjét a hazai rendezésű tornán. A kék-fehérek semmiféle információval nem rendelkeztek a koszovói bajnokról, így jobb híján kizárólag saját taktikájukra és játéktudásukra hagyatkozhattak. Megérte, mert az ellenfél az első félidőben pusztán kétszer jutott el az MTK tizenhatosán belülre, kapura azonban egyszer sem volt veszélyes.

Az MTK ugyanakkor igyekezett földön tartani a labdát, majd ha lehetősége nyílt rá, elsősorban Palkovics Nóra és Csányi Diána révén a két szélső támadót indítani – ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A legtetszetősebb és legveszélyesebb támadást a 20. percben vezette az MTK, ám Palkovics Nóra átadását követően a bal oldalon előretörő Szabó Zsuzsanna 15 méteres emelése után a labda a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A második félidőben pályára lépő Méry Rita első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, sőt fél perccel később a másodikból is, végül megtette helyette Szabó Zsuzsanna a 60. percben Csányi Diána kitűnő átadását követően (1–0). Az előny megszerzését követően Méry Rita harmadik labdaérintéséből is közel járt, hogy betaláljon, fejese után azonban Audrey Baldwin a kapufára ütötte a labdát.

A hajrára elfáradt az MTK, s előbb Qendresa Krasniqi, majd Ugné Smitaité lövését védte Varga Luca – mindkét helyzet egyenlítési lehetőség volt. Aztán a 83. percben eldöntötte az MTK a mérkőzést, a hazaiak támadása ismét Csányi Diánától indult, a jobb szélen futó – ugyancsak csereként beálló – Papp Dóra centerezett, és a születésnapját ünneplő Méry Rita negyedszer már nem hibázott (2–0). A hosszabbításban Ambra Gjegji a lécet találta el, az eredmény azonban már nem változott.

A magyar bajnok pénteken 17 órától a BL-újonc Sportinggal, jövő hétfőn hasonló kezdési idővel pedig az első kiemelttel, a legutóbbi három kiírásban mindig főtáblára jutó Kazigurttal találkozik. Mind a két mérkőzést az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik meg. A belépés ingyenes.

A tíz selejtezőcsoportból az első helyezettek, valamint a legjobb második jut be az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb 32 közé.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
8. CSOPORT, 1. FORDULÓ

MTK HUNGÁRIA–KFF HAJVALIA (koszovói) 2–0 (0–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 300 néző. Vezette: Antoniou (görög)
MTK: Varga L. – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi – Hummel-Smuczer (Farádi-Szabó, 57.) – Nagy L., Csányi, Palkovics, Szabó Zs. (Papp D., 73.) – Oláh A. (Méry, 57.)
HAJVALIA: Baldwin – Elezaj, Haxha, Smitaité, Curraj – Kasrati – Bajra (Halilaj, 57.), Krasniqi, Musa (Shala, 49.), Rama (Gjegji, 35.) – Bajramaj
Gólszerző: Szabó Zs. (1–0) a 60., Méry (2–0) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Szabados György: –
Amit meg kellett tennünk, megtettük, vagyis győzelemmel kezdtük a tornát. Érthetetlen volt, hogy a lányok túlizgulták a helyzeteket, ahogy haladtunk előre az időben, és nem szereztek gólt, egyre idegesebben futballoztak. Összességében megérdemeltük a győzelmet, de nyugodtabban is játszhattunk volna.

A másik meccsen: BIIK Kazigurt (kazah)–Sporting CP (portugál) 2–1

Az állás: 1. MTK Hungária 3 pont (2–0), 2. BIIK Kazigurt 3 (2–1), 3. Sporting CP 0 (1–2), 4. WFC Hajvalia 0 (0–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik