S. T. J. 2020.10.27 23:53 Frissítve: 2020.10.28 00:26

Legendák csatája az FTC–Dinamo Kijev meccsen

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

• Mircea Lucescu ül szerda este a Dinamo Kijev kispadján a Ferencváros elleni BL-csoportmérkőzésen. A 75 éves román tréner annak idején kiváló játékos volt, mégis edzőként vált legendává. Csaknem negyven éve, 1981-ben lett a román válogatott szövetségi kapitánya, s már akkor megmutatkozott vagány stílusa, bátor hozzáállása. A rendszerváltás hozta meg neki a lehetőséget, hogy kipróbálja magát Olaszországban. A kimagasló sikereket végül Kelet-Európában aratta, a Sahtar Donecknél. Az érkezése előtt egyszeres bajnok Sahtar azóta 12 címet szerzett, nyolcat az ő dirigálásával. Hogy milyen a mérlege Szerhij Rebrov ellen, kiderül portrénkból.

• Völgyi Péter irányítja a DVTK női kosárlabdacsapatát a szerdai Euroliga-selejtező mérkőzésen, mert a miskolciak vezetőedzője, Földi Attila betegsége miatt nem utazhatott el Izmitbe. A sportszakmai igazgató lapunknak elmondta, a négy részt vevő csapat egy kijelölt szállodában lakik, de annak külön szárnyaiban. A táblára kerülés egyetlen meccsen dől el, a magyar együttes a házigazda Izmit Belediyesporral kerül szembe. Hogy miként sikerült ilyen körülmények között feltérképezni az ellenfelet, azt is elolvashatják interjúnkban.

• Munkatársaink a Duna Arénában jártak, ahol a Nemzetközi Úszóliga sorozata zajlik. A körítés a „békeidőket” idézi, van DJ, megvan minden együttes bevonulási rítusa, ugyanúgy állnak a csapatok bokszai a medence két oldalán, az edzők ugyanolyan lelkesen buzdítják (vagy éppen mérgesen szidják) a versenyzőket, mint máskor. Mégis minden más, hiszen a résztvevőknek a lehető legszigorúbb járványügyi szabályoknak kell megfelelniük, még a rivális versenyzőkkel is igencsak körülményes a kapcsolattartás.

2020.12.03 21:58:40

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Sokakban maradt hiányérzet.

2020.12.03 12:33:23

Bajnokok Ligája P. K.

A Ferencváros a BL-ben eddig több gólt szerzett, viszont a dinamósok többet támadtak és futottak.

2020.12.02 17:31:48

Bajnokok Ligája K. T. I.

Neymar 91. percben szerzett gólja révén a Paris SG egymás elleni eredménnyel megelőzné a Unitedet kettejük holtversenye esetén.

2020.12.02 17:03:31

Bajnokok Ligája H. D.

A sorozat történetében ez volt az első alkalom, hogy női játékvezető dirigált egy összecsapást.