Isztambulban megtáltosodott az Arsenal: 3-0-s siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.21. 22:53
null
Volkannak nem volt jó meccse: az Arsenal hármat lőtt a szigorú tekintetű kapusnak (Fotók: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó fordulójában az Arsenal háromgólos előnyre tett szert a Fenerbahce otthonában, így kényelmes pozícióból várja a jövő heti visszavágót. A Basel és az Austria Wien ugyancsak idegenben nyert, mindkét csapat két góllal a Ludogorec, illetve a Dinamo Zagreb vendégeként, míg a Steaua hazai pályán játszott 1–1-et a varsói Legiával.

 

FENERBAHCE–ARSENAL

Arsene Wenger nem csak mondta, valójában sem hozta ki teljesen a sodrából az Aston Villától elszenvedett vereség, hiszen csak kényszerűségből változtatott az akkor általa jónak vélt kezdőcsapaton: Alex Oxlade-Chamberlain helyén Santi Cazorla került be a csapatba.

A BBC szakírója némi élccel azt ecsetelte a meccs kezdete előtt, hogy nem látta még Wengert golyóálló mellényben, de ha a londoniak kikapnak a mérkőzésen, akkor szüksége lehet rá. No, de a francia szakember is tisztában van a párharc jelentőségével, hiszen nem győzte hangsúlyozni, hogy a szezon legfontosabb meccseiről van szó.

Nos, a kellő komolyságra nem lehetett panasz, hiszen a felek nem nagyon hagyták kibontakozni egymást a meccs elején, bár kétségkívül az Arsenal tűnt aktívabbnak. A komolyság viszont Pierre Webó mozdulatánál már-már ijesztő mértéket öltött, hiszen a kameruni védő gyakorlatilag megpróbálta lerúgni Laurent Koscielny fejét, nem sokon múlt, hogy sikerül, szerencsére, a francia megúszta, de le kellett cserélni.

Viszont a gólra az 51. percig várni kellett, amikor egy formás akció végén Kieran Gibbs közelről lőtt a léc alá. Aaron Ramsey ugratta ki remek ütemben Theo Walcottot, aki jól centerezett a felfutó védő elé, és Wengert végre mosolyogni láthattuk. 0–1

Ramsey lövése kaput – és hálót  – talált
Ramsey lövése kaput – és hálót – talált

Hát még a folytatásban! Walcott egy perccel a gól után növelhette volna az előnyt, ám Volkan Demirel kapusban elakadt a labda. Nem úgy a 64. percben, amikor Aaron Ramsey lőtt laposan távolról, a kapuvédő nagyon rossz mozdulattal nyúlt a labda felé, ami a hálóban kötött ki. 0–2

Az Arsenal élhetett a kontrák erejével, és ilyenkor aranyat ér Walcott gyorsasága, ami büntetőt eredményezett, miután a lemaradó Michal Kadlec elgázolta a szélsőt. A tizenegyest Olivier Giroud vállalta el, és rendkívül magabiztosan vágta a jobb felső sarokba. Az Arsenal magára talált Isztambulban, és 3–0-s sikerével megalapozta a továbbjutást.

LUDOGOREC–BASEL

A nap legtöbb gólt hozó meccsét a Ludogorec és a Basel játszotta Szófiában. Mohamed Szalah hamar vezetéshez juttatta a vendégeket, ám a bolgárok a második félidő elejére fordítottak Marcelinho és Ivan Sztojanov révén. Szalah azonban ismét betalált, a svájciak pedig Giovanni Sio lövésével visszavették a vezetést. A hajrában ráadásul Szalah még egy tizenegyest is kiharcolt, Júnior Caicarát kiállította a játékvezető, Fabian Schär pedig gólra váltotta a büntetőt – és ez alighanem megpecsételi a bolgár bajnok sorsát. Ludogorec–Basel 2–4

DINAMO ZAGREB–AUSTRIA WIEN

Az első játékrész egyértelmű hazai fölényről szólt, a horvát bajnok többet birtokolta a labdát, veszélyesebb akciókat vezetett, mint az osztrák ellenfele, ám gólt nem sikerült szereznie egyik csapatnak sem. A második félidőben már az Austria Wien is felvállalta a bátrabb játékot, és az 58. percben egy tetszetős kontratámadás végén a vezetést is megszerezhették volna az osztrákok, ám elügyetlenkedték a ziccert. A másik oldalon Fernándes előtt adódott nagy lehetőség, a bal oldalról érkező beadásról azonban centikkel, de lemaradt a támadó. A 69. percben aztán jött a hideg zuhany a hazaiknak: Marin Leovac a bal oldalról az ötös sarkáról kiszorított szögből nagy erővel a rövidbe bombázta a labdát. 0–1

A 71. percben a mindössze egy percet a pályán töltő Ante Rukavina durva szabálytalanságért mehetett is zuhanyozni, így roppant nehéz helyzetbe került a horvát bajnok. Négy percre rá tovább növelte előnyét a vendég csapat, Marko Stankovic kapott egy hosszú labdát, majd rúgott okos gólt, 0–2. A végig az eredmény már nem változott, az Austria Wien idegenbeli győzelmével nagy lépést tett a továbbjutás felé.

STEAUA BUCURESTI–LEGIA WARSZAWA

A román bajnok kezdett jobban a bukaresti Nemzeti Stadionban, a 11. percben Nicosur Stanciu indította a leshatáron kilépő Federico Piovaccarit, aki egy az egyben vehette Dusan Kuciakra, de lövését kitornázta a zsolnai születésű kapus.

A Steaua erősen kezdett, támadásai azonban nem hordoztak igazán nagy veszélyt magukban. A Legia akcióit a bukaresti védők hatékonyan megfékezték, a varsóiak kapura lövésig is alig-alig jutottak. A 23. percben Stanciu váratlan lövésre szánta magát 25 méterről, Kuciak azonban védeni tudott. A 34. minutumban összejött a vezető gól a hazaiaknak: Piovaccari emelte át remekül a vendégek kapusát. 1–0

A szünetben tehát egy nullára vezetett a Steaua, a válogatott Pintilii sárgát kapott, így biztosan kihagyja a lengyelországi visszavágót. A fordulás után felpörgött a Legia, aminek az 52. percben meg is lett az eredménye: Miroszlav Radovics jobb oldali beadását a középen üresen érkező Jakub Kosecki továbbította a hálóba. 1–1

A lengyelek átvették az irányítást egyenlítő góljuk megszerzése után, a Steaua hosszú felívelésekkel és szélről érkező beadásokkal próbált inkább veszélyeztetni. Nagyobb lehetőségig a hajrában egyik csapat sem jutott, így a mérkőzés 1–1-re végződött, ami a Legia Warszawa szempontjából kedvezőbb eredmény.

A JÁTÉKNAP ÖSSZES GÓLJÁT IDE KATTINTVA NÉZHETI MEG!

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS

BAJNOKI ÁG, 1. MÉRKŐZÉS
DINAMO ZAGREB (horvát)–AUSTRIA WIEN (osztrák) 0–2
Zágráb, Maksimir Stadion. Vezette: Webb (angol)
Dinamo Zagreb: Zelenika – Ivo Pinto, Addy, Simunic, Pivaric – Ademi – Pamic, Husejinovic (Sammir, 62.) – Szudani, Cop (Rukavina, 71.), J. Fernándes.
Austria Wien: Lindner – Koch, Rogulj, Ortlechner, Leovac – Holland – Stankovic, Mader – Royer, Hosiner (Okotier, 82.), Jun.
Gólszerző: Leovac (69.), Stankovic (75.)
Kiállítva: Rukavina (71.)

LUDOGOREC (bolgár)–BASEL (svájci) 2–4
Szófia,
Nemzeti Stadion. Vezette: Stark (német)
Ludogorec: V. Sztojanov – Júnior Caicara, Barthe, Moti, Minev – Zlatinszki, Djakov – Dani Abalo (Misidjan, 63.), Marcelinho (Fábio Espinho, 72.), I. Sztojanov – Bezjak (Michel Platini, 56.).
Basel: Sommer – Voser, Schär, Ajeti, Safari – Elneni, F. Frei, M. Díaz – Szalah (M. Delgado, 88.), Sio (Xhaka, 65.), Stocker (Sauro, 85.).
Gólszerző: Marcelinho (23.), I. Sztojanov (50.), ill. Szalah (12., 59.), Sio (64.), Schär (83. – 11-esből)

STEAUA BUCURESTI (román)–LEGIA WARSZAWA (lengyel) 1–1
Bukarest, Nemzeti Stadion. Vezette: Rizzoli (olasz)
Steaua: Tatarusanu – Georgievszki, Szukala, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii (Prepelita, a szünetben) – Popa, Stanciu (Iancu, 61.), Tanase – Piovaccari (Cristea, 70.).
Legia: Kuciak – Rzeznicak, Jodlowiec (Broz, 27.), Dossa Júnior, Wawrzyniak – Furman, Vrdoljak – Kucharczyk (Zyro, 75.), Radovics, Kosecki – Saganowski (Dvalisvili, 81.).
Gólszerző: Piovaccari (34.), ill. Kosecki (53.)

NEM BAJNOKI ÁG
FENERBAHCE (török)–ARSENAL (angol) 0–3
Isztambul, Sükrü Saracoglu Stadion. Vezette: Rocchi (olasz)
Fenerbahce: Volkan Demirel – Bekir Irtegün (Gökhan Gönül, a szünetben), Yobo, Bruno Alves, M. Kadlec – Raul Meireles (Alper Potuk, 82.), Mehmet Topal, Emre Belözoglu – Kuyt, Webó (Emenike, 62.), Sow.
Arsenal: Szczesny – Sagna, Mertesacker, Koscielny (Jenkinson, 33.), Gibbs – Walcott (Nacho Monreal, 87.), Wilshere, Ramsey, Rosicky, Cazorla – Giroud (Podolski, 82.).
Gólszerző: Gibbs (51.), Ramsey (64.), Giroud (77. – 11-esből)

SCHALKE 04 (német)–PAOK (görög) 1–1
Gólszerző: Farfán (32.), ill. Stoch (73.)

A KEDDI EREDMÉNYEKET IDE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik