P. V.
2022.11.02 19:59 Frissítve: 2022.11.02 20:45

Ifi BL: Juve, Inter, Ajax? Bármelyik jöhet, várjuk őket! – üzenik az MTK-sok

Történelmet írt az MTK, hiszen korábban még sosem jutott főtáblára magyar csapat az ifjúsági Bajnokok Ligájában. Az Asdod elleni meccs lefújásának pillanatát katarzisként élték meg a játékosok, bár Balogh Béla vezetőedző az öröm közepette sem felejtette el megemlíteni, hogy igencsak megnehezítették a saját dolgukat a visszavágón. Rajta kívül Csenterics Adrián és Horváth Artúr is megosztotta gondolatait az NSO Tv-vel.

 

„A lefújás pillanata? Libabőr futkosott az egész testemen át. Nehéz szavakba önteni, hatalmas öröm, olyan érzés, amit a csapatból senki sem fog elfelejteni. Ezt nem lehet tovább ragozni” – próbálta átadni Csenterics Ádám, az MTK U19-es csapatának kapusa az érzést, hogy milyen történelmet írni. 

Horváth Artúr katarzist érzett, amikor lefújták a mérkőzést, s 2–1-es összesítéssel első magyar csapatként feljutottak az ifi BL főtáblájára. Ahol olyan csapatokat kaphatnak, mint a Juventus, az Inter vagy az Ajax. 

„Bármelyik jöhet, ezen csapatok között már igen kicsi a különbség, mindegyik nagyon jó erőkből áll. Várjuk őket!” – mondta a csapatkapitány.  

Balogh Béla vezetőedző szerint sem hangzik rosszul a felhozatal, kíváncsian várja, hogy mit kezdenek azzal a csapattal, amellyel összehozza őket a sorsolás.

Videónkban ezen kívül természetesen részletesen is beszélnek az Asdod elleni visszavágóról, amelyet az ellenfél 1–0-ra megnyert, valamint abba is beavatták az NSO Tv-t, hogy milyen volt a hangulat az öltözőben a történelmi siker után. 

IFI BL, BAJNOKI ÁG, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
MTK BUDAPEST–ASDOD (izraeli) 0–1 (0–1)

Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző. Vezette: Manuhosz (görög)
MTK: Csenterics – Varga D., Matvijiv, Vidnyánszky, Merényi – Szőke G., Lépő – Horváth A. – Molnár Á., Barkóczi (Vasvári, 83.), Kovács Mátyás
Gólszerző: Juszupov (42.)

Továbbjutott: az MTK, 2–1-gyel

2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.