Drogba isten újra leszállt Marseille-ben

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 15:59
null
Mindenki vele foglalkozik: Drogba hősként tért vissza Marseille-be (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában már minden eldőlt (a Chelsea az első, az Olympique Marseille a második helyen továbbjutott, a Szpartak Moszkva átsorol az Európa-ligába), mégis érdemes figyelni a szerda esti eseményekre. Marseille-ben ugyanis óriási a zsongás, hiszen Didier Drogba, az OM szurkolóinak egyik bálványa is pályára lép a vendég Chelsea soraiban.

 

Noha a Chelsea meglehetősen tartalékos csapattal áll fel a marseille-i Vélodrome-ban, Didier Drogba hallani sem akart arról, hogy esetleg ő is ugyanúgy otthon maradjon, mint Nicolas Anelka és Ashley Cole. Számára a Marseille szívügy: mindössze egy idényt töltött az egyetlen BL-győztes francia klubban, de az gólokkal és élményekkel volt teli. A közönség a szívébe zárta, azóta is arról ábrándoznak, hogyan lehetne őt visszavásárolni a Chelsea-től. A helyi La Provence napilap szerdai címlapján is az ő képe virít, fölötte a szöveggel: OM–Chelsea – Drogbáért megyünk ki.

„Én ide hazajövök, erre a napra várok azóta, amióta elhagytam az Olympique Marseille-t – mondta a nagy ovációval fogadott Drogba a meccs előtti napon. – Talán furcsán hangzik, de annak idején nagyon ki voltam akadva, hogy a Chelsea-be kell igazolnom. Nem akarom becsmérelni a Chelsea-t, de akkoriban Franciaországban nem jelentett valami sokat ez a klub, engem sem nagyon foglalkoztatott. Tudtam, hogy vannak kiváló játékosai, de a szívemben nyomába sem érhetett az én Marseille-emnek. Semmi kedven sem volt odamenni."

Carlo Ancelotti, a Chelsea olasz trénere is némi elképedéssel vette tudomásul, hogy Drogba hallani sem akar a meccs kihagyásáról, de nem tehet ellene, az elefántcsontparti játszani fog.

„Nem tudok felidézni még egy olyan futballistát, aki mindössze egyévnyi ott-tartózkodás után ilyen mélyen a szívébe zárt volna egy klubot. De teljesen egyértelmű, hogy az ő szívében kitüntetett helyet foglal el a Marseille. Nagyon felkavaró lesz számára ez a meccs, mert meg akarja mutatni, hogy ő a legjobb, hogy lássák a helyi szurkolók, milyen kiváló labdarúgóért rajonganak annyira" – mondta a szakvezető, aki reméli, hogy az utóbbi időben nem túl gólerős futballista ezúttal a kapuba talál.

Drogba kétféle vírusról is szót ejtett a napokban: az egyikből, amely megbetegítette és elbizonytalanította a játékát, szerencsésen felépült – a másikból viszont sohasem akar felgyógyulni!

„Szavakkal nehéz leírni, mit érzek az OM iránt. A klubszeretetet terjesztő vírus végigfutott az ereimet, és egy életre megfertőzött. Már akkor imádtam ezt a csapatot, amikor még a közelében sem voltam. Csodálatos egy év volt, annak emlékére is szeretnék jól játszani" – mondta Drogba.

A Chelsea-ből a „szokásos" sérültek ezúttal is hiányozni fognak (Jurij Zsirkov, Frank Lampard, Alex, Josszi Benajun); Ancelotti olyan fiatalokkal töltötte fel az utazó keretet, mint Jacopo Sala, Billy Clifford, Josh McEachran, Gael Kakuta, Patrick van Aanholt és Jeffrey Bruma.

Az OM-nek is vannak hiányzói, ennek ellenére Didier Deschamps vezetőedző bízik abban, hogy sikerül legyőzni a nem teljes fegyverzetben kiálló ellenfelet, és ez erőt ad a hétvégi bajnoki folytatásra is.

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Marseille (francia)–Chelsea (angol)
Marseille, 20.45. Vezeti: Bezborodov (orosz)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MARSEILLE: Mandanda – Kaboré, S. Diawara, Heinze, Taiwo – Lucho González, N'Diaye, Ayew – Valbuena, Brandao, Rémy
CHELSEA: Turnbull – Ferreria, Ivanovics, Bruma, Van Aaholt – Ramires, McEachran, Malouda – Kakuta, Drogba, Sturridge
 
Zilina (szlovák)–Szpartak Moszkva (orosz)
Zsolna, 20.45, Vezeti: Blom (holland)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
ZILINA: Dúbravka – Angelovic, Piacek, Pecalka, Gergel – Guldan – Vladavic, Bello, Jez – Oravec, Majtán
SZPARTAK MOSZKVA: Dikan – A. Ivanov, Pareja, Suchy, Makejev – Ibson, Ananidze, K. Kombarov, Bazsenov, McGeady – Alex
AZ ÁLLÁS
1. Chelsea 5 5 14–3 +11  15
2. Marseille 5 3 2 11–3 +8  9
3. Szpartak Moszkva 5 2 3 5–9 –4  6
4. Zilina 5 5 2–17 –15  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik