BL: Tokmac Nguen nem játszik a Young Boys ellen Bernben

NAGY ZSOLT, PUSZTAI VIOLA (BERN)NAGY ZSOLT, PUSZTAI VIOLA (BERN)
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 19:48
Peter Stöger a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-rájátszás első meccsét megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a Mezőkövesd ellen sérülést szenvedő Tokmac Nguenre nem számíthat Bernben. Arról is beszélt, hogy Csontos Dominik vagy Botka Endre pótolhatja-e az eltiltott Eldar Civicet. 
Peter Stöger a kedd esti sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Peter Stöger a kedd esti sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

„Tokmac Nguen nem játszik” – szűkszavúan csak ennyit mondottPeter Stöger,a Ferencváros vezetőedzője arra, hogy számíthat-e a Mezőkövesd ellen sérülést szenvedett csatárra. Ezután a kedd esti edzésen magunk is meggyőződhettünk róla, hogy a norvégiai játékos nincs a keretben.

Nem lép pályára a Wankdorf Stadionban a Slavia Praha ellen kiállított Eldar Civic sem, az ő pótlásáról bővebben beszélt az osztrák mester. Csontos Dominik vagy Botka Endre lehet a megoldás? Konkrétumokat ez esetben sem árult el.

„Természetesen nem fogom elárulni a kezdőcsapatot. Az edzéseken folyamatosan figyeljük Csontos Dominik teljesítményét, nagy fejlődésen ment keresztül, elégedett vagyok a munkájával. Meg kell nézni, fejben érett-e a feladatra, röviddel a meccs előtt fogom eldönteni, hogy mi legyen.”

Az esélyekről elmondta, mindkét együttes számára fontos meccs lesz a holnapi, mindkét félnek óriási esélyt jelent. Miután a Ferencváros az első körben szállt be a selejtezőkbe, a Young Boys pedig a másodikban, valószínűleg ők az esélyesebbek. De a Slavia Praha is annak számított, mégis az FTC van itt.

„Agresszív játékot, offenzív védekezést várok a svájciaktól, és azt, hogy a közvetlen utat keresik a kapu felé. Játékban erősek, nagy tempóval futballoznak, főleg a szélsőktől várható nagy nyomás. Valószínűleg a meccs elején eldől, hogyan tudják megvalósítani a saját ötleteiket.”

Végezetül arról beszélt, hogy ha bejutnának a BL-csoportkörbe, az edzői karrierje legnagyobb sikere lenne.

Adnan Kovacevic,a Ferencváros védője a következőket mondta.

„Fel vagyunk készülve arra, hogy kemény meccs vár ránk a Young Boys ellen. Igyekszünk a legjobbunkat nyújtani, olyan eredményt szeretnénk elérni, amely kecsegtető lehet a budapesti visszavágóra. Jó a csapat hangulata, az utazás is jól telt Bernbe, bízom benne, hogy az esti tréning után még jobban érezzük majd magunkat. Egy edzésünk volt odahaza műfüvön, illetve a Zalgiris Vilnius elleni visszavágót is azon játszottuk. Reméljük, ezúttal sem okoz majd gondot. A siker eddig is a jó csapatszellemen múlott, ezzel ezúttal sem lesz gond.

Nézzen bele a Fradi edzésébe a Wankdorf Stadionban!


BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
KEDD
BAJNOKI ÁG

21.00: Salzburg (osztrák)–Bröndby (dán) (Tv: Sport1)
21.00: Sheriff Tiraspol (moldovai)–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: Sport2)
NEM BAJNOKI ÁG
21.00: Monaco (francia)–Sahtar Doneck (ukrán) (Tv: M4 Sport)

SZERDA
BAJNOKI ÁG
21.00:
Young Boys (svájci)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00:
Malmö (svéd)–Ludogorec (bolgár) (Tv: Sport2)
NEM BAJNOKI ÁG
21.00: Benfica (portugál)–PSV (holland) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik