BL: Szalait észre sem lehetett venni - gyenge osztályzat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.19. 07:51
null
Szalai akcióban – nem villogott a Real otthonában (Fotó: Reuters)
A regionális Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) osztályozókönyvében ötös, gyengének számító érdemjegyet osztott ki Szalai Ádámnak a keddi Real Madrid–Schalke 04 (3–1) Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után.

Szalai mellett Sead Kolasinac, Chinedu Obasi, Julian Draxler és Kirjakosz Papadopulosz is ötös osztályzatot kapott, a Schalke legjobbja a remek védéseket bemutató kapus, Ralf Fährmann lett (kettes osztályzat). A német osztályozási rendszer 6–1 közötti, az egyes a legjobb.

„Észre sem lehetett venni” – szól a WAZ-on Szalai lakonikus rövidségű értékelése. A centerben kezdő Klaas-Jan Huntelaar 3.5-ös osztályzatot kapott a regionális laptól, és a következőképpen értékelt.

„Az edző megkérdezte, hogy akarok-e játszani, és azt feleltem, ha már elutaztam, akkor pályára is akarok lépni. Kár, hogy üres kézzel távoztunk, a végén két alapvető hibát követtünk el, a Real Madrid pedig ezt egyből kihasználta.”

A Schalke a mérkőzés mellett csapatkapitányát, a német válogatott kerettag Benedikt Höwedest is elveszítette. A védőnek ismét izomhúzódása van, három hónapon belül immár harmadszor – ez nem jó jel a nyári világbajnokság előtt.

Szalai játékát a Focus is gyengének minősítette: a magyar csatár a lehető legrosszabb osztályzatot (6) kapta, csakúgy, mint Obasi és Höwedes. A legjobb itt is Fährmann (2).

„Szalai a második félidőre váltotta Huntelaart centerben, de labdához is alig jutott. Egy rossz passz itt, egy labdavesztés ott, és Szalai és a Schalke szempontjából már vége is volt a mérkőzésnek. Ezzel az erővel a kispadon is maradhatott volna”– szól a Focus ledorongoló ítélete.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–SCHALKE 04 (német)
3–1 (1–1)
Madrid,
Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Karaszjov (orosz)
REAL MADRID: Casillas – Nacho, Varane, Ramos (Carvajal, 70.), Coentrao – Isco, Illarramendi, Xabi Alonso (Casemiro, a szünetben) – Jesé (Bale, 8.), Morata, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
SCHALKE: Fährmann – Hoogland, Höwedes (Papadopulosz, 58.), Matip, Kolasinac – Ayhan (Annan, 81.), Neustädter – Obasi, Meyer, Draxler – Huntelaar (Szalai, a szünetben). Vezetőedző: Jens Keller
Gólszerző: C. Ronaldo (21., 74.), Morata (75.), ill. Hoogland (31.)
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 9–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik