BL: Normális esetben húsz perccel a mérkőzés vége után félig részeg vagyok – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.01. 23:30
null
Jürgen Klopp a BL-serleggel (Fotó: AFP)
Mohamed Szalah korai tizenegyesgóljával és a csereként beálló Divock Origi hajrábeli találatával a Liverpool 2–0-ra legyőzte a Tottenham Hotspurt a labdarúgó Bajnokok Ligája szombat este Madridban megrendezett döntőjében. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Nagyon boldog vagyok a játékosaim, az emberek, a családom öröme miatt – értékelt a győztes hadvezér, Jürgen Klopp. Szenvedtek velem, amikor kikaptunk, talán jobban is, mint én, jobban megérdemelték a sikert, mint bárki más. Láttak már valaha olyan csapatot, mint ez, amelyik üres tankkal is ennyire hajt? És van egy olyan kapusom, amelyik a legnehezebb szituációkat is könnyedén megoldja. Nem ez volt professzionális létünk legjobb mérkőzése, de fontos a siker a fejlődésünk miatt is, sokat segít majd nekünk, de most nem is kell még ezzel foglalkoznunk. A tulajdonosok sohasem helyeztek ránk nyomást. Normális esetben húsz perccel a mérkőzés vége után félig részeg vagyok már, de most csak hideg víz van nálam!”

„Sokkal jobb nyerni, mint egy picivel lemaradni a sikerről. Ebben a pillanatban csak megkönnyebbülést érzek. Nagyon-nagyon örülök a játékosok és a szurkolók örömének…, de a fő érzés most bennem a megkönnyebbülés. Holnap majd átbuszozunk a városon, és akkor fogunk rájönni, mit is tettek ma ezek a srácok. Nagyon sűrű volt ez az idény, de a leggyönyörűbb lett a befejezése, az elképzelhető legjobb – tette még hozzá Klopp, aki a sajtókonferenciára már egy üveg sörrel a kezében érkezett. – Együtt fog ünnepelni a csapat, fantasztikus mérkőzés volt. Nagy megkönnyebbülést érzek a családom miatt is, már hatszor repültünk el nyaralni ezüstéremmel, nem volt valami remek érzés. Nagy kihívás volt a két csapat számára háromhetes kihagyás után pályára lépni, de a döntőben az eredmény a lényeg. Játékosaim megmutatták, hogy képesek a sikerre. A végén Alisson pár nagyot védett, olyannak látszott, mint akinek nem lehet gólt lőni. Nem akarom most boncolgatni, miért nyertünk, egyszerűen csak élvezni akarom a győzelmet. Sokkal higgadtabban ünnepeltem, mint korábban azt elgondoltam, nagyon fontos volt számomra, hogy megérintsem a kupát, és láttam, hogy a játékosaim is ezt teszik, és láttam közben a szurkolók arcát is a lelátókon. Alig várom már, hogy holnap megérkezzünk Liverpoolba, és elkezdjük az ünneplést. Most más örömét élvezem, de eljön majd az a pillanat is, amikor engem is elönt a boldogság.”

„Menedzserünk nélkül nem tudtunk volna diadalmaskodni, amit tett ideérkezése óta, az egyszerűen hihetetlen. Nagyon különleges öltözői légkört teremt, sokkal erősebb a csapatszellem, mint korábban, minden dicséretet megérdemel. Büszke vagyok arra, hogy tagja lehetek ennek a futballklubnak, és egy ilyen különleges alkalommal a csapatkapitánya is lehettem. Minden alkalommal, amikor pályára lépek, a lehető legjobban akarok futballozni, és semmi más nem számít. Kemény időket is megéltem, de olyankor is csak előre tekintettem, éppen úgy, mint ez a klub. A mostani a legszebb pillanata az életemnek, a gyermekeim születésétől eltekintve. Erről álmodtam gyerekkorom óta. Nem rólam szól, nem a kapitányként felemelt trófeáról, hanem erről a klubról, ezekről a játékosokról és erről a menedzserről” – nyilatkozta Jordan Henderson.

„Mindenki nagyon boldog most, örülök, hogy a második nekifutásra végig tudtam játszani a kilencven percet a döntőben – mosolygott vidáman a lefújást követően Mohamed Szalah, az első gól szerzője. – Mindenki kihozta ma magából a legjobbat, de nem az egyéni villanások döntöttek, hanem az egész csapat volt hihetetlenül jó. Köszönjük a szurkolóknak a támogatást. Majd meglátjuk, milyen lesz jövőre a VAR, de most nagyon szeretem! Sok mindent feláldoztam a karrieremért, egy kis faluból Kairóba mentem, napi kilenc órát utaztam, és egyiptomiként erre a szintre jutottam… el sem tudom hinni.”

„Nehéz ezt az érzést szavakba önteni… Egy ilyen idénnyel a hátunk mögött jobban megérdemeltük a trófeát, mint bármelyik más csapat – tette hozzá a fiatal Trent Alexander-Arnold. Nagyon különleges tettet hajtottunk végre. Domináltuk a mérkőzést, amely nem volt magas színvonalú, de erre már nem is szabad gondolnunk, mi vagyunk Európa bajnokai. Egy egyszerű liverpooli srác vagyok, akinek teljesült az álma.”

„Lehetetlen most megszólalnom, nagyon csalódottak vagyunk mindnyájan, de büszke vagyok a játékosaimra – kezdte Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere. – A döntők a győzelemről szólnak, nem a szép futballról, ez nem a taktika része. Húsz másodperccel a kezdés után kapni egy büntetőt nagy csapás. Nagyon fájdalmas érzés kikapni, de higgadtnak kell maradnunk, és elfeledni a szomorkodást. Gratulálni szeretnék a Liverpoolnak, Kloppnak, de játékosaimnak, a klubomnak és a szurkolóinknak is, mert fantasztikusak voltak az egész idényben. Most nagyon rossz, de pár óra múlva meg fog változni a gondolkodásunk, és pozitívak lesznek az érzéseink. Ha egyszer eljutsz idáig, mindig is erre fogsz vágyni, mindig meg akarod ezt ismételni, ez a legnagyobb mérkőzés a világbajnoki döntő után. Remélem, vívunk még BL-döntőt, minél hamarabb. Hogy maradok-e a Tottenhamnél? A futball a hitről és a próbálkozásról szól, arról, hogy minél hamarabb a legmagasabb szintre jussunk. Szeretnék még eljutni ide.”

„Mindent megtettünk, hogy egyenlítsünk, de ha húsz másodperc alatt vezetést szerez ellened a Liverpool, akkor már nem játszhatsz úgy, ahogyan eltervezted. Sok fontos tapasztalatot szereztünk a sorozatban, sokat fejlődtünk, de meg akartuk nyerni ezt a finálét” – mérgelődött a Tottenham védője, Jan Vertonghen.

„A teljesítményeket elnézve sokkal jobban is futballozhattunk volna, de nem könnyű úgy, hogy ilyen hamar hátrányba kerülsz. Nagyon fájdalmas érzés… Sohasem tudhatja az ember, mikor lesz ismét lehetősége BL-t nyerni. A gyors gól önbizalmat adott a Liverpoolnak, ez látszott is a mérkőzés kulcspillanataiban. Erősnek kellett maradnunk, és bár nem léphettünk rá a siker útjára, remekül futballoztunk ebben a BL-kiírásban, sokat fejlődött a klub, nagyot lépett előre” – mondta Hugo Lloris, a londoniak kapusa.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Tottenham Hotspur (angol)–Liverpool FC (angol) 0–2 (0–1)
Madrid,
Wanda Metropolitano (Atlético-stadion), 63 272 néző. Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Winks (Lucas Moura, 66.), M. Sissoko (Dier, 74.) – Eriksen, Alli (Llorente, 82.), Szon Hung Min – Kane. Menedzser: Mauricio Pochettino
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Wijnaldum (Milner 62.) – Szalah, Roberto Firmino (Origi, 58.), Mané (J. Gomez, 90.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző:
Szalah (2. – 11-esből), Origi (87.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik