Nemzetisport.hu 2011.12.08 00:02 Frissítve: 2014.10.11 01:58

BL: Sommer alig hitte el, hogy megverték a Manchester Unitedet

A Manchester United 2–1-es vereséget szenvedett a Basel vendégeként a Bajnokok Ligája C-csoportjának utolsó fordulójában, így a Benfica mellett a svájci csapat jutott tovább a tizenhat közé.

 

„Őrület, megvertük a Manchester Unitedet – hitetlenkedett a lefújás után a svájciak kapusa, Yann Sommer. – Egy kis ország futballcsapata vagyunk és a legnagyobbak egyikét ütöttük ki. Hittünk magunkban és egy remek mérkőzést játszottunk. Az első húsz percben sok helyzete volt a Manchesternek, talán szerencsénk is volt, hogy nem lőttek gólokat, de végig hittünk önmagunkban, abban, hogy nyerhetünk. Megtettük, és ez egy nagyon szuper érzés. Hogy ez karrierem csúcsa? Igen!"

„Elképesztő volt, hatalmas ünneplést csapunk!" – értékelt minimál stílusban a svájciak egyik gólszerzője, Marco Streller.

„Nem lőtt elég gólt, nem verte meg a Baselt és a Benficát sem az MU. Azt mondták, ott vannak a fiatalok, Phil Jones, Chris Smalling, Ashley Young, mindenki őket éltette, de nekik rengeteget kell még fejlődniük, ez az igazság. Hamar sztárolták őket, ám most megláthattuk, mit is érnek. A táblázat sem hazudik: nem volt elég erős a gárda, nem érdemelt ma győzelmet" – mondta az angolok egykori ikonja, Roy Keane.

„Az Old Traffordon ötöt vagy hatot kaphattak volna a múltkor. Ezen a két meccsen buktunk el, a Benfica elleni idegenbeli döntetlen belefért. A svájciak meg nem verése már nem" – értékelt a Manchester United korábbi csapatkapitánya, Gary Neville.

Az angol csapat játékosai és menedzsere nem kívántak nyilatkozni a lefújás után.

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.