BL: Simeone elárulta, mi szüli a győzelmeket

Vágólapra másolva!
2020.02.19. 00:09
null
Főszereplők egymás között (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid 1–0-ra legyőzte odahaza a címvédő Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, nézzük, hogyan látta a mérkőzést annak pár főszereplője!

 

„Felkészültünk a kemény harcra, tudtuk, ilyenek lesznek odahaza, a szurkolóikkal a hátuk mögött. Nem segített bennünket éppen az sem, hogy hamar gólt kaptunk, egy balszerencsés gólt, amely nem kidolgozott akcióból esett. A második félidőre azt a tanácsot kaptuk, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk, általában nálunk volt a labda. Nem volt igazi helyzetünk, de van még kilencven percünk, készen kell állnunk a visszavágóra” – értékelt a lefújás után a Liverpool védője, Virgil van Dijk.

„Egy gellert kapott szögletből szereztek gólt, ez a legjobb forgatókönyv volt számukra. Szerintem jól reagáltunk erre, tudjuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, szerencsére van esélyünk ezt bebizonyítani. A végén úgy ünnepeltek, mint akik már továbbjutottak...” – tette hozzá Andy Robertson.

„Egy olyan csapat ellen kerültünk egygólos hátrányba, amelyik semmi mást nem akart, mint ezt megőrizni, de még a nulla nullával is elégedett lett volna – értékelt Jürgen Klopp, a vendégek menedzsere. – Ezt most el kell fogadnunk, várom a visszavágót. Jordan Hendersonnak meghúzódott a combizma, remélem, nem komoly a sérülése, de nem tudok semmi biztosat erről még. Hogy Diego Simeone folyamatosan hergelte a hazai közönséget? Nem hiszem, hogy nekem is ezt kellene tennem az Anfielden. Ez a párharc még nem ért véget.”

„Nagyon intenzív mérkőzés volt, az ellenfelet nyomás alá helyeztük már az ő térfelén, ez nagyon jól ment, de nem voltunk elég pontosak, és nem is volt elegendő helyzetünk. Volt helyzetünk, csak kevés. Egy kicsit nem figyeltünk, máris gólt kaptunk, de ilyen hangulatú mérkőzésen részt venni az maga a fejlődés. A hangulat befolyásolta a játékvezetőt is, volt olyan, hogy egyszerre három hazai játékos feküdt a füvön, de egyik sem volt sérült... Kikaptunk, de olyan ez, mintha az első félidőben vesztésre állnánk, de a második félidőt már a mi pályánkon játszanánk. Ott minden más lesz, ezt megérzi majd az Atlético is. Nagyon örültek a győzelemnek a hazaiak, de nincs még vége, nincs nagy problémánk ezzel az eredménnyel. Hogy miért cseréltem le Sadio Manét a szünetben? Nem volt sérült, csak attól féltem, hogy mivel az ellenfele már attól is elesett, ha Mané egy mély lélegzetet vett, megkapja majd a második sárga lapját is” – tette hozzá a német.

„Megvoltak a helyzetei a Liverpoolnak is, veszélyes ellenfél, jó játékosokkal minden poszton – dicsérte az ellenfelet és ezzel sajátjait is az Atlético mestere, Diego Simeone. Már akkor ráléptünk a győzelem útjára, amikor elindultunk a stadionba, láttam, hogy a játékosaim hisznek a sikerben. A futball gyönyörű arcát láttuk ma, eggyé vált a csapat és a szurkolótábor. Nem nyertünk semmilyen trófeát, ám akkor is egy olyan este volt ez, amelyet soha nem fogunk elfelejteni. A világ legjobb csapata jött el hozzánk, és mi megvertük őket. De ez csak az első mérkőzés volt a párharcból. A győzelem újabb győzelmet szül, ez a legjobb módja annak, hogy megérezd, milyen erős vagy, éppen ezt tettük most mi is. Nagyon fontos győzelmet arattunk. A mérkőzés legjobbja Renan Lodi volt, aki megmutatta ezen az estén, hogy mire képes, de megtette ezt már korábban, és később is bizonyít majd, ezt a szintet kell tartania.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Atlético Madrid (spanyol)–Liverpool FC (angol) 1–0 (Saúl 4.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik