H. T. 2020.08.10 10:42 Frissítve: 2020.08.11 01:54

BL: selejtezőt játszanak az Újpest stadionjában

Az ír Dundalk Magyarországra utazik, hogy itt játssza le Bajnokok Ligája-selejtezőjét a szlovén NK Celje ellen. A találkozónak a Szusza Ferenc Stadion ad otthont – írja az irishtimes.com.

 

BL-selejtezőt játszanak a Szusza Ferenc Stadionban (Fotó: Török Attila)

 

 
Magyarország felajánlotta stadionjait semleges helyszínnek 
A Djurgarden lesz az FTC ellenfele a BL 1. selejtezőkörében

A koronavírus-járvány miatt az ír klub játékosainak, illetve a stábtagoknak karanténba kellett volna vonulniuk, ha Celjében, Szlovéniában játsszák le a találkozót. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) besorolása szerint Magyarország a zöld zónába tartozik, így választotta a mérkőzés helyszínéül hazánkat a Celje.

A továbbjutásról döntő egy mérkőzés augusztus 19-én szerdán, 19 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban. A győztes a második selejtezőkörbe jut, a vesztes az Európa-ligában folytathatja. 

Az irishtimes.com beszámolója szerint az UEFA pénzügyi támogatást nyújt a Dundalknak, hogy beszálljon az utazási költségbe. 

ELŐZMÉNYEK

Mint beszámoltunk róla, az UEFA szigorú járványügyi protokollt dolgozott ki, hogy a fertőzésveszély ellenére biztonságos körülmények között el lehessen kezdeni az európai kupasorozatok selejtezőit.

Az előírások értelmében előfordulhat, hogy a járványveszély miatti utazási korlátozások meghiúsítják egyes mérkőzések megrendezését az eredeti helyszíneken, semleges pályákra kényszerítve a csapatokat.

Erre az esetre ajánlotta fel segítségét (bizonyos stadionjait, illetve utazási folyosót) Magyarország, Lengyelország, Görögország és Ciprus – derült ki az UEFA múlt csütörtöki beszámolójából.

BAJNOKOK LIGÁJA, 1. SELEJTEZŐKÖR
Augusztus 19., 19.00 (Szusza Ferenc Stadion)

NK Celje (szlovén)–Dundalk FC (ír)

2021.03.08 11:30:07

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Magyar és nemzetközi rangadókkal várja nézőit a héten az M4 Sport és az M4 Sport+. (x)

2021.02.27 21:52:44

Bajnokok Ligája BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Manapság minden mérkőzés laboratóriumban zajlik, a nagyvilág nyilvánossága előtt, és a szabványtól tetszőlegesen kicsi eltérés esetén is azonnal riaszt a rendszer.

2021.02.24 20:35:59

Bajnokok Ligája B. Á./ K. T. I.

Gabriel Jesus folytatta különleges sorozatát. Bernardo Silva olyat tett, amit eddig csak háromszor City-játékosként.

2021.02.24 18:55:50

Bajnokok Ligája HARMATH ÁKOS, BACSKAI JÁNOS

A balhátvédről kiállították a mérkőzés elején Freulert, majd a hajrában győztes gólt vágott.