H. T. 2020.08.10 10:42 Frissítve: 2020.08.11 01:54

BL: selejtezőt játszanak az Újpest stadionjában

Az ír Dundalk Magyarországra utazik, hogy itt játssza le Bajnokok Ligája-selejtezőjét a szlovén NK Celje ellen. A találkozónak a Szusza Ferenc Stadion ad otthont – írja az irishtimes.com.

 

BL-selejtezőt játszanak a Szusza Ferenc Stadionban (Fotó: Török Attila)

 

 
Magyarország felajánlotta stadionjait semleges helyszínnek 
A Djurgarden lesz az FTC ellenfele a BL 1. selejtezőkörében

A koronavírus-járvány miatt az ír klub játékosainak, illetve a stábtagoknak karanténba kellett volna vonulniuk, ha Celjében, Szlovéniában játsszák le a találkozót. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) besorolása szerint Magyarország a zöld zónába tartozik, így választotta a mérkőzés helyszínéül hazánkat a Celje.

A továbbjutásról döntő egy mérkőzés augusztus 19-én szerdán, 19 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban. A győztes a második selejtezőkörbe jut, a vesztes az Európa-ligában folytathatja. 

Az irishtimes.com beszámolója szerint az UEFA pénzügyi támogatást nyújt a Dundalknak, hogy beszálljon az utazási költségbe. 

ELŐZMÉNYEK

Mint beszámoltunk róla, az UEFA szigorú járványügyi protokollt dolgozott ki, hogy a fertőzésveszély ellenére biztonságos körülmények között el lehessen kezdeni az európai kupasorozatok selejtezőit.

Az előírások értelmében előfordulhat, hogy a járványveszély miatti utazási korlátozások meghiúsítják egyes mérkőzések megrendezését az eredeti helyszíneken, semleges pályákra kényszerítve a csapatokat.

Erre az esetre ajánlotta fel segítségét (bizonyos stadionjait, illetve utazási folyosót) Magyarország, Lengyelország, Görögország és Ciprus – derült ki az UEFA múlt csütörtöki beszámolójából.

BAJNOKOK LIGÁJA, 1. SELEJTEZŐKÖR
Augusztus 19., 19.00 (Szusza Ferenc Stadion)

NK Celje (szlovén)–Dundalk FC (ír)

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.