K. Zs. 2020.08.06 16:03 Frissítve: 2020.08.06 17:10

BL, El: Magyarország felajánlotta stadionjait semleges helyszínnek

Magyarország egyike annak a négy országnak, amely felajánlotta az Európai Labdarúgó-szövetségnek, hogy szükség esetén stadionokat bocsát ama csapatok rendelkezésére, amelyeknek a koronavírus-járvány miatt semleges pályán kell megrendezniük mérkőzésüket az európai kupasorozatok (Bajnokok Ligája, Európa-liga) selejtezőjében.

A Puskás Aréna (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

 

Az UEFA mai közleményében külön köszönetet mond négy ország, köztük Magyarország szövetségének, hogy biztosítják a BL- és El-selejtezők semleges helyszíneinek lehetőségét, ezzel járulva hozzá a sorozatok folytatásához – így szól az MLSZ csütörtök kora délutáni Twitter-üzenete.


 

Mint beszámoltunk róla, az UEFA szigorú járványügyi protokollt dolgozott ki annak érdekében, hogy a fertőzésveszély ellenére biztonságos körülmények között el lehessen kezdeni az európai kupasorozatok selejtezőit.

Az előírások értelmében előfordulhat, hogy a járványveszély miatti utazási korlátozások meghiúsítják egyes mérkőzések megrendezését az eredeti helyszíneken, semleges pályákra kényszerítve a csapatokat.

Erre az esetre ajánlotta fel segítségét (bizonyos stadionjait, illetve utazási folyosót) Magyarország, Lengyelország, Görögország és Ciprus – derül ki az UEFA csütörtöki beszámolójából.

Mint ismert, korábban a magyar szövetség az idei európai Szuperkupa-meccs megrendezésére sikeresen jelentkezett be, miután a Bajnokok Ligája rendhagyó nyolcas döntője – ugyancsak a járvány miatt –  Lisszabonba került. Eredetileg a Szuperkupa is Portugáliában, Portóban lett volna, de az UEFA döntése értelmében a budapesti Puskás Ferenc Arénában lesz szeptember 24-én.

Az 55 UEFA-tagállam képviselőinek részvételével megtartott videokonferencián szóba került a szeptemberi válogatott mérkőzések megrendezhetősége is. E téren további konzultációkra lesz szükség, amelyek során azt is vizsgálják majd, hogy a jelenlegi irányelv – legyenek zárt kapusak az NL-csoportmeccsek és az Eb-pótselejtezők – felülvizsgálható-e egyes, a regisztrált megbetegedések alapján kisebb fertőzésveszélynek kitett országokban.

A korosztályos viadalokról is tárgyaltak az illetékesek, és terítéken vannak olyan javaslatok, amelyek előterjesztői az ősszel esedékes összes tornát 2021 tavaszára halasztanák el.

2020.09.23 23:20:36

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2020.09.23 20:34:04

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ez tehát a külön(leges) tét a szokásos presztízs mellett.

2020.09.23 18:01:32

Bajnokok Ligája BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal is vezetett már a magyar bajnok, de fordítottak a norvégok, ám sem adta fel a Ferencváros.

2020.09.23 13:52:09

Bajnokok Ligája P. K.

KEZDÉS: 21.00. A norvégok védekezésben éppen Tokmac Nguen oldalán tűnnek a leggyengébbnek!