Nemzetisport.hu 2012.05.18 18:39 Frissítve: 2015.02.18 01:10

BL: Rosszul is elsülhet a Bayernnek az Allianz - Di Matteo

Roberto Di Matteo, a holnap Bajnokok Ligája-döntőt játszó Chelsea menedzsere szerint nem egyértelmű, hogy az Allianz Arena (a finálé ideje alatt München Arena) biztosan a hazai Bayern München mellett szól majd.

Di Matteo és „jobbkeze”, Lampard – otthon érzik magukat majd az Allianzban? (fotó: Action Images)

Az olasz menedzser a meccs előtti sajtótájékoztatón természetesen megkapta a kérdést, hogy vajon mennyi előnyt jelenthet a Bayern Münchennek az, hogy saját otthonában játszhatja a finálét.

Bayern München–Chelsea döntőt rendeznek a BL-ben. Ön szerint ki lesz a győztes?

Szavazásomat meg akarom írni cikkhozzászólásként (csak bejelentkezett felhasználóknak):

Eredmények állása
 

„Már korábban is feltették nekem ezt a kérdést, de nem vagyok benne biztos, hogy a Bayernnek ez ugyanazt jelentheti, mint a hazai pálya előnye. Sőt, másként is megközelíthetjük a kérdést: talán épp ez helyez majd fölösleges nyomást rájuk. Ugyanakkor azt valóban nehéz megítélni, hogy így lesz-e vagy sem” – válaszolt Di Matteo, aki szerint a bajorok Borussia Dortmundtól elszenvedett kupadöntőbeli vereségéből nem lehet kiindulni a holnapi meccs előtt.

„Tudom, hogy rengeteg ember spekulál a Bayern legutóbbi meccse miatt, de nem bírálhatunk meg egy csapatot csak egy mérkőzés alapján. Fantasztikus együttesről van szó, van néhány kitűnő játékosuk, és kemény összecsapásra számíthatunk. De mi mást várhatnánk egy Bajnokok Ligája-döntőtől?”

A játékosok közül David Luiz beszélt a találkozót megelőző várakozásról. A futballista elmondta, élete nagy lehetőségét kapja meg, ha pályára léphet szombaton a Bayern ellen.

 
BL-DÖNTŐ, FELVEZETÉS
Heynckes dicsérte Di Matteót, „leszínészezte" Drogbát
A Real és a Barca is utat mutat a Bayern Münchennek 
Jelszó a BL-döntőre: „Most vagy soha"
Jupp Heynckes lehet a 19. duplázó edző
Elber szerint a Bayern tizenegyesekkel győzi le a Chelsea-t
NST: Hajrá, Bayern!
NST: Hajrá, Chelsea!
NST: Mocskos Bayern!
NST: Mocskos Chelsea!

„Ez a döntő az álmom. Néhány éve arról álmodoztam, hogy ennek a sorozatnak a fináléjában szerepelhetek, és most megvan a lehetőségem rá. Azt hiszem, minden játékos ezt akarja, és mivel nekem lehetőségem van rá, hogy játsszak, élveznem kell a találkozót.”

A londoniakhoz a szezon előtt igazoló 25 éves brazil hátvéd szerint mindkét csapattól egyaránt elvárják szurkolói a győzelmet, így nem lehet megállapítani előzetesen, lélektanilag melyik van nehezebb helyzetben.


„Amikor nagycsapat ellen játszol, mindig nagy a nyomás rajtad. Ez ugyanúgy megvan a szezon első meccsén, mint a Bajnokok Ligája döntőjében. A Bayern nagy csapat. Mindenki arról beszél, hogy ők játszanak otthon, ez le is veszi kicsit rólunk a nyomást, de csak a játékosok tudják igazán, milyen fontos is megnyerni ezt a döntőt.”

„A szezon közepi nehézségek után már van egy kupánk, és most újra itt a lehetőség, hogy a világ egyik legjobb sorozatában szerezzünk egy trófeát. A játékosok hisznek a munkában, és most szeretnénk learatni a babérokat. Fantasztikus mérkőzéseket nyertünk a Napoli, a Benfica, sőt a csoportkörben a Valencia ellen is, megérdemeljük, hogy itt legyünk a fináléban!”

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ
BAYERN MÜNCHEN (német)CHELSEA (angol)
München, Allianz Arena, szombat 20.45. V: Pedro Proenca (portugál)
2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.