Dzeko góljával nyerve ment tovább a Roma a Sahtar ellen

Vágólapra másolva!
2018.03.13. 20:42
null
Edin Dzeko döntötte el a továbbjutás kérdését Rómában (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Roma Edin Dzeko 52. percben szerzett góljával 1–0-ra nyert, így 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal kiharcolta a legjobb nyolc közé jutást.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Roma (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán) 1–0 (0–0)
Róma,
Olimpiai Stadion, 47 693 néző. Vezette: Alberto Undiano (spanyol)
ROMA:
Alisson – Florenzi, Manolasz, Fazio, Kolarov – De Rossi, Strootman – Cengiz Ünder (Gerson, 65.), Nainggolan, Perotti – Dzeko (El Shaarawy, 89.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
SAHTAR:
Pjatov – Butko, Ordec, Rakickij, Ismaily – Sztepanenko (Alan Patrick, 74.), Fred – Marlos (Dentinho, 82.), Taison, Bernard – Ferreyra. Vezetőedző: Paulo Fonseca
Gólszerző:
Dzeko (52.)
Kiállítva: Ordec (79.)
Továbbjutott: a Roma, 2–2-vel, idegenben szerzett góllal

Római helyzettel kezdődött a mérkőzés, Edin Dzeko nagyjából 25 másodperc után tesztelt Andrij Pjatovot kissé sután meglőtt labdával – ezzel nagyjából az olaszok összes helyzetét meg is említettük az első félidőben. A Sahtar becsülettel munkálkodott rajta, hogy a nem túl acélos idegenbeli góltermésén változtasson. Persze ez nem jelenti azt, hogy az ukránok túlzottan megizzasztották volna a római kapuban szolgálatot teljesítő Alisson kapust.

Hiába volt a labda a vendégeknél az első 45 percben közel 60 százalékban, kaput eltaláló lövést nem sikerült összehozniuk, pedig öt szögletet is elvégezhettek Bernardék.

A mozgalmas mezőnyjátékot igen, ám igazán veszélyes helyzetet nem hozó első félidőt követően a folytatásban aztán gyorsan megváltozott a helyzet, amikor Kevin Strootman nagyszerű indítása után Edin Dzeko a tizenhatos bal sarkától a kifutó Andrij Pjatov kapus lába között az üres kapuba gurított, 1–0.

 

 

Ezzel a Roma nagy lépést tett a legjobb nyolc felé, hiszen így az első, idegenbeli meccsen szerzett góljával már továbbjutásra állt. Ennek megfelelően a hazai brigád taktikusan ölte a játékot, és nem hagyta érvényesülni a Sahtar akaratát, ráadásul amikor a 79. percben Ivan Ordec lerántotta a kilépni készülő Dzekót, véget is ért a vendégek számára a mérkőzés érdemi része.

A Sahtar pocsék idegenbeli formája tehát visszaütött, az ukránok legutóbbi nyolc idegenbeli BL-meccsükből hétszer képtelenek voltak gólt szerezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik