A Dortmund kiénekelte a Real Madrid szájából a sajtot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.07. 20:35
null
Pierre-Emerick Aubameyang szerzete a szépítő gólt Madridban (Fotó: AFP)
A Real Madrid hiába vezetett Karim Benzema duplájával 2–0-ra a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 6. fordulójában, a németek Pierre-Emerick Aubameyang és Marco Reus góljával pontot mentettek, így megnyerték a csoportot. A kvartett másik mérkőzésén a Nikolics Nemanja nélkül felálló Legia Warszawa Guilherme találatával 1–0-ra legyőzte a Sporting CP-t, így tavasszal az Európa-ligában folytathatja.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Roman Bürki – Fábio Coentrao, Neven Szubotics, Sven Bender, Raphaël Guerreiro – Pak Dzsu Ho, Nuri Sahin, Lucas Silva – Gareth Bale, Mario Götze, Kagava Sindzsi. Nem is rossz csapat, igaz? Ők voltak azok, akik kisebb-nagyobb sérülés miatt kihagyták a csoportelsőségről döntő Real Madrid–Borussia Dortmund rangadót, a frissiben felépülő Marco Reus, Danilo, Toni Kroos, Álvaro Morata négyes ugyanakkor a kispadra már leülhetett.

Aki viszont pályára lépett, nem unatkozott: egy vendéghelyzet után feléledt a Real, és pár kisebb lehetőség után Karim Benzema gólra váltotta Danilo csodapasszát. 1–0!

A francia két helyzet elpuskázása után még egy gólt szerzett, az ezúttal a kezdőbe jelölt James Rodríguez beadását fejelte a kapuba: 2–0. Csalóka az eredmény, mert kis szerencsével, pontosabban sokkal jobb összpontosítással akár vezethetett volna is a Dortmund.

A kétgólos előnybe kerülő Madrid összpontosításával is gondok akadtak, szinte támadásfordultával szépített ugyanis a Real által körüludvarolt Pierre-Emerick Aubameyang (2–1), mestere, Tomas Tuchel pedig beküldte a Reus, Emre Mor kettőst az egyenlítést megcélozva.

Cristiano Ronaldo nem villogott, bár egy kapufáig eljutott, azaz eldönthette volna a találkozót – ellenben Marco Reus legszebb napjait idézte, előbb mentette a gólvonal előtt Benzema fejesét, majd nem sokkal a lefújás előtt kiegyenlített egy lendületes támadás végén.

2–2, a döntetlennel a Dortmund megnyerte csoportját, a Real Madrid egyedül azzal vigasztalhatja magát, hogy beállította a klubrekordot, Zinédine Zidane együttese ugyanis 34 tétmérkőzés óta veretlen, korábban ezzel csak a később Újpesten is megforduló Leo Beenhakker által irányított 1988–1989-es Real Madrid dicsekedhetett.

Apropó, rekord: a Dortmund 21 gólt vágott a csoportküzdelmek során, ez is új rekord – a Real Madrid (2013), a Barcelona (2011, 2016) és a Manchester United (1998) csak 20-ig jutott korábban.

BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ,
F-CSOPORT
Real Madrid–Dortmund 2–2 (Benzema 28., 53., ill. Aubameyang 60., Reus 88.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


LEGIA WARSZAWA–SPORTING CP

A Legia Warszawa azzal a tudattal lépett pályára – újra saját szurkolói előtt – a Sporting ellen, hogy ha nyer, akkor tavasszal az Európa-ligában folytathatja.

A lengyelek a 7. percben lesgóllal nyitottak, ezután viszont a Sporting fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását. A portugálok azonban hiába birtokolták többet a labdát, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

A 30. percben egy emberként tombolt a Pepsi Aréna közönsége: a Legia Aleksandar Prijovic centerezése után a brazil Guilherme góljával megszerezte a vezetést. A védő találata volt a 800. brazil gól a BL-ben, így Brazília lett az első nemzet, amely elérte ezt a fantasztikus határt.


A második félidő első igazán nagy helyzetére a 72. percig kellett várni, de Bas Dost lövését Malarz kapus nagy bravúrral védte. A lengyelek mindent a védekezésre tettek fel, és várták a kontratámadások lehetőségét. A Sporting számára az egy pont El-folytatást ért volna, és biztosan sok szó esik majd még egy szöglet utáni szituációról, amikor a Legia védői kétszer is kézzel értek a labdához, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A kitámadó Sporting még nehezebb helyzetbe került, amikor a 85. percben William Carvalho megkapta második sárga lapját. A Legia – amelybe Nikolics Nemanja ezúttal nem állt be – a kontrákra rendezkedett be, kétszer is nagy helyzetbe került az utolsó negyedórában, de a támadók elpuskázták a ziccereket.

A Legia kiküzdötte a győzelmet (1–0), így 21 éve után ismét nyert a legrangosabb európai kupasorozatban, és az Európa-ligában folytathatja.

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
Legia Warszawa–Sporting CP 1–0
(Guilherme 30.)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Dortmund 6 4 2 0 21–9 +12 14
2. Real Madrid 6 3 3 0 16–10 +6 12
3. Legia Warszawa 6 1 1 4 9–24 –15 4
4. Sporting CP 6 1 0 5 5–8 –3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik