BL: Nincs rá jobb szó, mint hogy ez gyalázatos – Xavi

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 07:23
null
Xavi nem titkolja, nagyon dühös Slavko Vincic játékvezetőre (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, az Internazionale 1–0-ra legyőzte az FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján. A két vezetőedző közül a vesztes fél, Xavi nagyon dühös volt – nemcsak az eredmény miatt, hanem mert a 90. percben Denzel Dumfries kezezését a VAR-szoba hosszas elemzés után sem tartotta tizenegyest érő mozdulatnak.

 

„Nagyon dühös vagyok a történtek miatt. Nincs rá jobb szó, mint hogy ez gyalázatos! – törtek ki Xaviból az érzelmek a 90. percben történtek miatt. – Igazságtalanság történt! Már korábban is mondtam, hogy a játékvezetőknek feladatuk lenne elmagyarázni a döntéseiket. Nem értettük, mi történik. Ha a játékvezető ilyenkor elmagyarázná, miért döntött úgy, ahogy, az egyrészt segítene tisztázni a helyzetet, másrészt emberközelivé tenné az egész folyamatot. Számomra teljesen egyértelmű, hogy kezezés történt, így aztán nem mondhatok mást, mint hogy a játékvezető döntően befolyásolta a meccs végkimenetelét.”

Az eset ide kattintva tekinthető meg.

Az FC Barcelona vezetőedzője mindazonáltal saját csapatát sem dicsérte.

„Nem játszottunk olyan dinamikusan, ahogyan elvártam. Az első fél óra rendben volt, de aztán valahogyan elszivárgott a lendület. Az Inter ellentámadásait összességében jól fékeztük meg, helyzeteket is ki tudtunk alakítani, csak éppen nem használtuk ki azokat. Próbáltuk széthúzni a területet, szerintem mi voltunk a kezdeményezőbbek, megtettük, ami az erőnkből telt, de a befejezések nem sikerültek. Elég kellemetlen helyzetbe kerültünk, a folytatásban gyakorlatilag három döntő vár ránk” – vezette fel Xavi a következő három fordulót.

„Nagyon jó ellenféllel szemben tudtunk kiváló teljesítményt nyújtani – ezek már az Intert irányító Simone Inzaghi szavai. – A játékosok megdolgoztak, együtt szenvedtek ezért a győzelemért. Ha mindenki készen áll áldozatot hozni a csapatért, akkor lám, ilyen csodálatos élményeket élhetünk át. Nagyon kellett már egy ilyen este, amely egy új korszak kezdete is lehet, ha a teljesítményhez tudjuk hozni az eredményeket is. Mert a játékunkkal már a Roma ellen sem voltam elégedetlen. Határtalanul boldog vagyok, hiszen a Barcelonát legyőzni nem mindennapos esemény, de hiába volt nagyszerű esténk, a munkát még nem végeztük el.”

Inzaghit az elbocsátása körüli pletykákról is kérdezték – a csapattal hírbe hozott Paulo Sousa állítólag ott volt a lelátón kedd este.

„Vannak dolgok, amik megtörténnek az emberrel, de folytatom a munkát, méghozzá emelt fővel, mert a játékosaim, a stábom, a klub nagyszerű dolgokat vitt véghez az elmúlt tizenöt hónapban. Egymásért harcoló, összetartó játékosokat láttam ma este, máskülönben nem is érhettük volna el ezt az eredményt. Ezek ugyanazok a srácok, akik néhány hónappal ezelőtt két trófeát is nyertek nekem, és ők tudják a legjobban, hogy a most történtekből új erőt meríthetünk.”

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Internazionale (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 1–0 (1–0)
Milánó,San Siro Stadion, 71 368 néző.Vezette: Vincic (szlovén)
INTERNAZIONALE:Onana – Skriniar, De Vrij (Acerbi, 77.), Bastoni – Darmian (Gosens, 77.), Barella, Calhanoglu (Asllani, 85.), Mhitarjan, Dimarco (Dumfries, 76.) – J. Correa (Dzeko, 56.), La. Martínez. Vezetőedző: Simone Inzaghi
BARCELONA:Ter Stegen – Sergi Roberto, Christensen (Piqué, 58.), E. García, M. Alonso (Balde, 64.) – Gavi (Kessié, 83.), Busquets, Pedri – Raphinha (Fati, 64.), Lewandowski, O. Dembélé. Vezetőedző: Xavi
Gólszerző:Calhanoglu (45+2.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3 9– 0 +9 9
2. Internazionale 3 2 1 3– 2 +1 6
3. FC Barcelona 3 1 2 5– 4 +1 3
4. Viktoria Plzen 3 3 1–12 –11 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik