BL: Nem fogok belemenni Guardiola játékaiba – Spalletti

Vágólapra másolva!
2023.03.16. 09:32
null
Luciano Spallettit nem hatotta meg Pep Guardiola dicsérete (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Napoli 3–0-ra győzött az Eintracht Frankfurt elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, így a délolasz klub történetében először bejutott a sorozat negyeddöntőjébe.

A legjobb nyolc közé már kedden bejutó Manchester City mestere, Pep Guardiola az RB Leipzig elleni nyolcaddöntős mérkőzés után a Napolit méltatta, amelyet Európa legerősebb csapatának nevezett, játékát pedig az Arteta-féle Arsenal stílusához hasonlította. A katalán szakember dicsérete nem alaptalan, hiszen a nápolyi alakulat 18 ponttal vezeti a Serie A tabelláját a második helyezett Inter előtt és a Frankfurt legyőzésével (története során először) az elődöntőért játszhat a legértékesebb európai kupasorozatban.

Ezzel együtt az olaszok vezetőedzőjét, Luciano Spallettit nem hatotta meg Guardiola dicsérete.

Nem vagyok büszke Guardiola dicséretére, ez az ő részéről csak játék, amit ő mindenkivel el szokott játszani, gyakorlatilag így helyez nyomást csapata riválisaira. Hogyan képes minket a saját együttese elé helyezni, amikor ő 900 milliót költhet, míg mi csak kilencmilliót? A Pep-féle játék piedesztálra emel, csak hogy lezuhanj onnan” – fortyant fel Luciano Spalletti.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
NAPOLI (olasz)–EINTRACHT FRANKFURT (német) 3–0 (1–0)
Nápoly,
Diego Armando Maradona Stadion.V:Taylor (angol)
NAPOLI:Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim Min Dzse (Juan Jesus, 66.), Mário Rui – Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski (Ndombele, 74.) – Politano (Lozano, 66.), Osimhen (Simeone, 81.), Kvarachelia (Elmasz, 74.).Vezetőedző:Luciano Spalletti
FRANKFURT:Trapp – Buta, Tuta, N'Dicka, Lenz (Max, 67.) – Rode (Jakic, 74.), Sow – Knauff (Alidou, 62.), Götze, Kamada – Borré.Vezetőedző:Oliver Glasner
G.:Osimhen (45+2., 53.), Zielinski (64. – 11-esből)
Továbbjutott a Napoli,5–0-s összesítéssel.

A nap másik mérkőzésén
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0
Továbbjutott:aReal Madrid, 6–2-esösszesítéssel, kettős győzelemmel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik