BL: megőrizné hibátlan 2023-as mérlegét a Dortmund

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 11:21
null
A dortmundi Jude Bellingham angol válogatott játékosként készül romlásba dönteni a londoni Chelsea-t (Fotó: Imago Images)
Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund sportigazgatója ötven százalékot ad csapatának, a Borrusia Dortmundnak a továbbjutásra a Chelsea ellen.     


Minden mérkőzését megnyerte a téli szünetből visszaérkezve a Dortmund, a Bundesligában egymás után öt győzelmet aratott, és tizenöt gólt lőtt ellenfeleinek, míg a Német Kupában bejutott a negyeddöntőbe. A csapatnál a világbajnokság miatt hosszúra nyúló szünet hatékony kihasználásában látják a siker kulcsát.

 „Most fizetődik ki a kemény munka, amelyet az elmúlt hónapokban végeztünk – idézi Sebastian Kehlt, a Dortmund sportigazgatóját a klub honlapja. – A futballisták persze jól tudják, egyetlen sorozat sem tart örökké, ahhoz, hogy valamelyik színtéren trófeát nyerjenek, még sokat kell tenniük. A Bajnokok Ligájában ötven százalékot adok a továbbjutásra a Chelsea ellen.

A londoniak küszködnek az idényben, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű párharc vár ránk. Rengeteg jó játékosuk van, és előbb-utóbb minden a helyére kerül náluk. Óvatosnak kell lennünk.”     

A dortmundi futballisták közül Jude Bellinghamnek a szokottnál is különlegesebb lesz a mérkőzés. Az angol válogatott középpályásért a téli átigazolási időszakban a Chelsea is bejelentkezett, ám nem győzték meg az új tulajdonos tervei, így a maradás mellett döntött.

Legalábbis átmenetileg, német sajtóhírek szerint ugyanis szerződése meghosszabbításáról még nem állapodott meg a klubbal, és a nyáron többek között a Liverpool, a Manchester City és a Real Madrid szállhat harcba a megszerzéséért.

„A Bajnokok Ligája kieséses szakaszában bármi megtörténhet. A csapatban megvan a kellő potenciál ahhoz, hogy idegenben jó eredményt érjen el, a problémát az okozza, hogy ez legalább annyira elmondható a Dortmundról is. Játékosaimtól elvárom, hogy kellő alázattal lépjenek pályára, még véletlenül se becsüljék le az ellenfelet, mert nem lesz jó vége”
– nyilatkozta Graham Potter, a Chelsea menedzsere a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
21.00:
FC Bruges (belga)–Benfica (portugál) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Borussia Dortmund (német)–Chelsea (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik