Guardiola és a City visszavágott a Barcának a rekordvereségért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.01. 20:35
null
Messi nem ezt várta a 0–1 után (Fotó: Action Images)
Bár ismét jobban kezdett a Barcelona a Manchester City ellen, az otthon játszó angolok ezúttal megtáltosodtak a menetrendszerű Lionel Messi-gól után, és végül 3–1-re nyertek. A mérkőzést Kassai Viktor és csapata vezette, sajnos két komoly hibával.



ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A sorsolás után nagyon várta ezt a párharcot Yaya Touré, aki korábban a Barcelonát is szolgálta, majd a Manchester City motorja lett – erre az őszre meg számkivetett, így aztán nem léphetett pályára egykori csapata ellen (sem).

Még jobban izgult a keddi mérkőzés előtt a Barcelona fiatalja, a 21 éves védő, Marlon, aki magángéppel érkezett a találkozóra – no, nem lett ekkora sztár máris, csak éppen izgalmában otthon felejtette minden hivatalos papírját, így nem utazhatott el idejében a csapattal.

Ott volt viszont a repülőtéren a rendes időben, majd a pályán is Lionel Messi, aki szokás szerint betalált a Citynek: ahhoz képest, hogy korábbi öt mérkőzésén öt gólt és két asszisztot jegyzett az angol alakulat ellen, egy kontra során hárman is csak messziről követték – ezt nem is hagyta kihasználatlanul az argentin.

Mivel korábban Kassai Viktor nem adott meg egy jogosnak tűnő büntetőt a Citynek, majd a gól után több helyzetet is elszórakozott a Barcelona, úgy tűnt, összezuhant a manchesteri csapat – aztán Pep Guardiola legénysége átváltott az agresszív középpályás letámadásra, és ezzel nem tudott mit kezdeni a katalán gárda.

Már a szünet előtt egyenlítettek a hazaiak Ilkay Gündogan góljával, majd már a pihenő után talált be szabadrúgásból Kevin De Bruyne, miközben még négy-öt helyzetet is kihagytak a manchesteriek. Az előbbi találatnál Sergi Roberto, a másodiknál Marc-André ter Stegen hibázott, ám a vendégek csak összekapták magukat – ezt húzta alá, hogy André Gomes megdöngette a lécet.

Jobban célzott, lassan már a hajrára fordulva, Ilkay Gündogan, ezzel el is dőlt a meccs, és hogy Kassai Viktorékra se legyen panaszuk az angol drukkereknek, a gólpasszt kézzel adta Sergio Agüero...

Guardiola és a City egy igazán színvonalas találkozón visszavágott tehát a barcelonai rekordvereségért, pedig a spanyolok egy ponttal is kivívták volna már most a továbbjutást.

Természetesen ami késik, nem múlik...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén a Borussia Mönchengladbach a „közösségimédia-csata” után fogadta a Celticet, és az első fél órát követően meg is szerezte a vezetést: Thorgan Hazard jobb oldali beadását Lars Stindl lőtte kapásból a skót kapuba (1–0).

Az utolsó negyedóra kezdetén Julian Korb piros lapot, a Celtic pedig büntetőt kapott, amelyet Moussa Dembélé gólra is váltott (1–1).

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

C-CSOPORT
Manchester City–Barcelona 3–1 (Gündogan 39., 74., De Bruyne 51., ill. Messi 21.)
Borussia Mönchengladbach–Celtic 1–1 (Stindl 32., ill. M. Dembélé 76. – 11-esből)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 4 3 1 14–4 +10 9
2. Manchester City 4 2 1 1 10–8 +2 7
3. Mönchengladbach 4 1 1 2 4–7 –3 4
4. Celtic 4
2 2 4–13 –9 2


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik