BL: Lovrencsicsnek a torkában dobogott a szíve a második gól után

Vágólapra másolva!
2020.09.16. 22:05
null
Sigér (balra) és Lovrencsics okkal ünnepelhetett a lefújást követően (Fotó: Szabó Miklós)
Mint beszámoltunk róla, a Ferencváros 2–1-re legyőzte a zágrábi Dinamót, és ezzel biztossá vált, hogy bejutott az Európa-liga csoportkörébe, a BL-csoportkörtől pedig már csak egyetlen párharc megnyerése választja el. A győzelem után Dibusz Dénes, az első gólt szerző Lovrencsics Gergő, valamint Sigér Dávid is megszólalt.

A nézők nélkül megrendezett mérkőzésen a Ferencváros már a 2. percben megszerezte a vezetést Lovrencsics Gergő találatával, akit aztán sérülés miatt a 25. percben le kellett cserélni, így öröm és bosszúság is jutott osztályrészéül már az első félidőben.

„A gólomnál nagy örömet éreztem, és bár sajnáltam, hogy utána kevés időt tölthettem a pályán, most a győzelem mindennél fontosabb volt. Eleinte nyugodtan szemléltem a lelátóról a meccset, ám a második gólunk megszerzése után már a torkomban dobogott a szívem. Mindenki csúszott-mászott a sikerért, mindegyik játékosunk a maximumot hozta ki magából. A következő párharc már kétmeccses lesz, ott a taktika jobban előtérbe kerülhet” – mondta Lovrencsics Gergő a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak a lefújást követően.

Lovrencsiccsel szemben végig a pályán volt Sigér Dávid, aki úgy látta, csapata most jobban teljesített, mint korábban.

„Rászolgáltunk a győzelemre, kétszer is vezetést szereztünk, és a második gólunkra már nem volt válasza a Dinamónak. Ezúttal játékban is többet mutattunk, mint korábban, sokat birtokoltuk a labdát, döntetlen állásnál átvettük a kezdeményezést, és az ellenfél csak akkor tudott nyomást helyezni ránk, amikor hátrányba került” – kezdte az M4 Sportnak Sigér Dávid, a zöld-fehérek középpályása.

„Örülök, hogy látszott a fejlődés, amelyen az elmúlt tizenhárom hónapban keresztülmentünk, és a beszűrődő szurkolás is sokat segített. Egy kör választ el minket a Bajnokok Ligája csoportkörétől, ott állunk az álom kapujában, az Európa-liga-főtábláját pedig immár biztosan elértük. Kiélvezzük a pillanatot, de nem szabad átesni a ló túloldalára, ugyanilyen keményen kell készülni a folytatásra” – figyelmeztetett Sigér.

Szintén nagy része volt a győzelemben a zöld-fehérek kapusának, Dibusz Dénesnek, aki kulcsfontosságú pillanatokban mutatott be nagy védéseket, s tudni véli, minek köszönhető a zöld-fehérek sikere.

„Már a második percben vezetést szereztünk, a szélről beívelt labdák után többször veszélyeztettünk, sajnos akkor még nem sikerült újabb gólt szerezni. Az előny birtokában aztán túlságosan is visszahúzódtunk, nyilván a Dinamo is nagyobb sebességre kapcsolt, és a szöglet után egyenlített. A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, de ismét mi találtunk a kapuba, utána pedig masszív védekezéssel megőriztük az előnyt. A siker annak köszönhető, hogy a keret nagy része már huzamosabb ideje együtt dolgozik Szerhij Rebrov vezetőedzővel, mindenki tudja, mi a feladata a csapatban” – fogalmazott Dibusz a sportcsatornának.

A Groupama Arénában rendezett találkozó után ért véget Azerbajdzsánban a Qarabag és a norvég Molde mérkőzése, amelyen nem esett gól és 120 percet követően tizenegyesekkel a Molde jutott tovább, így a norvég csapat lesz a zöld-fehérek ellenfele a BL-főtábláért zajló, kétmeccses playoffban.

A BL-csoportkörről döntő párharcok első mérkőzéseit szeptember 22-én és 23-án, a visszavágókat szeptember 29-én és 30-án játsszák le.

A magyar bajnok Norvégiában kezdi a párharcot.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

FERENCVÁROS–DINAMO ZAGREB (horvát) 2–1 (1–1)
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: S. Stieler (német)
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (A. Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Haratin – Nguen, Somália, Uzuni – Boli (Isael, 66.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
DINAMO ZAGREB: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 71.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic. Vezetőedző: Zoran Mamic
Gólszerző: Lovrencsics G. (2.), Uzuni (65.), ill. Uzuni (23. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Qarabag (azeri)–Molde (norvég) 0–0 – 11-esekkel: 5–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik