Dráma Liverpoolban: Milik kiejtette, Alisson továbbjuttatta övéit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.11. 20:45
null
Mohamed Szalah egyszer túljárt David Ospina eszén, ez döntött (Fotó: AFP)
A Liverpool és a PSG jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája C jelű csoportjából, a Napoli az Európa-ligában folytatja, míg a Crvena zvezda már korábban kiesett.


LIVERPOOL–NAPOLI

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A mérkőzés előtt egyszerű volt a helyzet: a Liverpool a csoportelső olasz együttest fogadja, és kizárólag abban az esetben előzi meg, ha legyőzi 1–0-ra, vagy kapott gól esetén legalább kétgólos különbséggel.

Mindkét csapat letámadással akarta meglepni az ellenfelét a kezdés után, és el is jutottak egy helyzetig a nápolyiak, illetve egy helyzetig és egy ziccerig az angolok, majd Virgil van Dijk kapott sárga lapot egy mészárlásnak álcázott becsúszásért – ha van a BL-ben már most is videobíró, ez biztosan piros lett volna.

Kiderült a kezdeti nagy rohanás után, hogy Carlo Ancelotti gyakorlatilag hat védővel játszatja a Nápolyt, hatan egy vonalban helyezkezdtek a 16-oson, majd kiderült az is, hogy ha Mohamed Szalah lendületbe jön, ember nem éri utol: igaz, kellett a góljához a kapujából beadásra számítva kiugró, de a labdát a lába között átengedő kapus, David Ospina is. 1–0!

A nyáron az Udinesétól kölcsönvett, az idény végén 22 millió euróért végleg Nápolyban maradó kapus, Alex Meret csak nemrégiben tért vissza súlyos sérüléséből, a hétvégi bajnoki még az övé volt, most viszont a sokkal rutinosabb Ospinának szavazott bizalmat Ancelotti, akinek csapatát mintha sokkolta volna a kapott gól.

Szalah ziccert hibázott a pihenőt követően, majd továbbra is sokkal veszélyesebben futballozott a Pool, a Napolin nem segített sem a csereként beállt Fauzi Gulam, Piotr Zielinski, Arkadiusz Milik trió, sem a 4–4–2-t felváltó 3–4–3. A nagy olasz támadások közben a hazaiak négy óriási lehetőséget is elpuskáztak – igaz, egy védelmi hiba után José Callejón kihagyta a majdnem kihagyhatatlant, ám a másik oldalon Sadio Mané is elmondhatta ezt magáról. Kétszer is, és ennyiszer tette jóvá korábbi hibáját Ospina.

Jürgen Klopp a hajrára beküldte a középpályára a nyáron összesen 105 millió euróért megszerzett Fabinho, Naby Keita kettőst, majd majdnem szívinfarktust kapott a ráadásban: egy kósza ívelés eljutott Fabinho és Van Dijk hibája miatt Milikhez, a lengyel közeli lövését azonban védte a kapujából kirobbanó Alisson.

Ilyen a futball, a továbbiakat illetően lásd a cikk elejét...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

CRVENA ZVEZDA–PSG

Míg a Liverpool és a Napoli egymást gyötörte Angliában, a PSG tudta, hogy a Crvena zvezda elleni győzelme esetén biztosan továbbjut. Ennek megfelelően neki is esett belgrádi vendéglátójának, és Edinson Cavani Kylian Mbappé remek passza után hat méterről az üres kapuba lőtt.

A PSG könnyed játékkal tartotta az előnyét, majd a 40. percben ismét elismerően tapsolhattak a kispadnál Lőw Zsolték. Mbappé szöktette Neymart, aki a Cz tizenhatosára érve előbb egy lövőcsellel leültette Milan Borjan kapust, majd fölötte a hálóba emelt.

Tíz perccel a fordulás után egy szépen végigvitt támadás végén Marko Gobeljics kapásból kilőtte a párizsiak kapujának bal alsó sarkát, de a végszó a franciáké volt: Marquinhos szabadrúgás után fejelt gólt, majd Mbappé tette biztossá a PSG sikerét.

C-CSOPORT
Liverpool (angol)–Napoli (olasz) 1–0 (1–0)
Liverpool,Anfield.V:Skomina (szlovén)
G:Szalah (34.)

Crvena zvezda (szerb)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4 (0–2)
Belgrád,
Rajko Mitics Stadion.V: Collum (skót)
G:
Gobeljics (56.), ill. Cavani (9.), Neymar (40.), Marquinhos (74.), Mbappé (92.)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Paris SG632117–9+811
2. Liverpool63039–7+29
3. Napoli62317–5+29
4. Crvena Zvezda61145–17–124
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik