Csúcssebesség: a Liverpool 21 perc alatt elsöpörte a Hoffenheimet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 20:41
null
Emre Can duplája padlóra küldte a Hoffenheimet (Fotó: AFP)
Az angol Liverpool kitűnő játékkal, magabiztosan jutott fel a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára, miután az Anfielden 4–2-re megverte a német Hoffenheimet. A Liverpool kettős győzelemmel, 6–3-as összesítéssel ment tovább. A Hoffenheim magyar válogatott centere, Szalai Ádám az 56. percben lépett pályára.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓ
LIVERPOOL (angol)–HOFFENHEIM (német) 4–2 (3–1)

Liverpool
, Anfield. V: Orsato (olasz).
Liverpool:
Mignolet – Alexander-Arnold (J. Gomez, 65.), Matip, Lovren, A. Moreno – Can (Milner, 70.), Henderson, Wijnaldum – Szalah, Firmino, Mané (Klavan, 88.). Menedzser: Jürgen Klopp.
Hoffenheim: O. Baumann – Nordtveit (Uth, 24.), Vogt, Hübner – Kaderábek (Toljan, 64.), Geiger, Demirbay, Zuber – Kramaric, Gnabry (Szalai, 56.) – S. Wagner. Vezetőedző: Julian Nagelsmann.
Gólszerző: Can (10., 21.), Szalah (18.), Firmino (63.), ill. Uth (28.), S. Wagner (79.)
Továbbjutott: a Liverpool, 6–3-as összesítéssel.

Huszonegy perc után Jürgen Klopp óriásit csapott a levegőbe, miközben játékosai egymás nyakában lógtak. Ekkorra eldőlt, a Hoffenheim – bármilyen erős csapat legyen is – vert seregként távozik az Anfieldről, ez pedig a Liverpool BL-főtáblára jutását jelenti.

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy megállapíthassuk: kiváló meccset láthatunk ezen az estén, kiélezettet viszont nem. A Liverpool óriási lendülettel esett nemzetközi szinten rutintalan ellenfelének, és a Hoffenheim védelme nem is tudta kezelni a hazaiak félelmetes sebességű támadásait. Az első ziccert ugyan Sadio Mané még Oliver Baumann kapusba rúgta, de aztán átszakadt a gát.

Szalai Ádám ismét „BL-levegőt” szívhatott (Fotó: Imago)
Szalai Ádám ismét „BL-levegőt” szívhatott (Fotó: Imago)

A 10. percben Mané tálalt sarokkal Emre Can elé, aki megpattanó lövéssel talált be (1–0). Nyolc perc múlva Georginio Wijnaldum trafálta telibe a kapufát, a kipattanó pont Mohamed Szalah elé került, akinek nem volt nehéz dolga (2–0).

A 21. percre vége volt a meccs érdemi részének: a Hoffenheim jobb oldali védekezését fecnikre tépő Mané megint sarokkal készített elő, Roberto Firmino keresztbe nyesett, az érkező Can pedig higgadtan befejezte az akciót (3–0).

A Hoffenheim „halálos mennyiségű" labdát veszített el a középpályán, ezzel lehetőséget adva a Liverpoolnak arra, hogy legnagyobb erősségét, a szélsebes kontrákat alkalmazza – alkalmazta is, pusztító hatékonysággal.

A védelem jobb oldalán Havard Nordtveit sorra követte el a hibákat, Pavel Kaderábek teljesen reménytelenül próbálta megállítani a liverpooliakat. A vendégek edzője, Julian Nagelsmann cserélt, és behozott egy támadót Nordtveit helyére, Mark Uth pedig – hasonlóan az első mérkőzéshez – most is betalált, miután a 28. percben kilépett a jobb oldalon (3–1). A szélsebes és nyílt sisakos játékot, valamint sok helyzetet hozó mérkőzés kifejezetten szórakoztató volt – 21 perc után talán még a vendégtábor is elkezdte élvezni, mondván, ha már eredmény nem lesz, de legalább élmény igen...

A második félidőre – ez várható volt – kicsit visszább vettek a csapatok, a helyzetek egy kicsit megritkultak, közben azt is regisztrálhattuk, hogy Szalai Ádám beáll – a magyar csatár az 56. percben, Serge Gnabry helyére lépett pályára. A 63. percben ismét ünnepelhetett az Anfield népe: a németek csapatkapitánya, Kevin Vogt hibázott súlyosat, Jordan Henderson elcsente tőle a labdát, kapura húzott, majd rúgatott egy gólt a jobbján futó Firminóval (4–1).

Háromgólos előnye és a biztos továbbjutás tudatában a Liverpool eléggé elbóbiskolt – Klopp ennek aligha örült –, amit a Hoffenheim góllal büntetett meg, a 79. percben Sandro Wagner bólintott be egy bal oldali Kramaric-beadást (4–2). A Hoffenheim állva maradt, mármint olyan értelemben, hogy elkerülte a kiütést – az elsöprő első 21 percből meg majd levonja a tanulságokat –, közben a jobb és rutinosabb Liverpool teljesen megérdemelten lépett tovább a párharcból a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Gólok

Kialakult a csütörtöki sorsolásra az összes kalap – tekintse át, hogyan alakulhatnak a főtábla csoportjai!

A TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

FC Köbenhavn (dán)–Qarabag (azeri) 2–1
Továbbjutott: a Qarabag, 2–2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal
Slavia Praha (cseh)–APOEL (ciprusi) 0–0
Továbbjutott: az APOEL, 2–0-s összesítéssel
NEM BAJNOKI ÁG
CSZKA Moszkva (orosz)–Young Boys (svájci) 2–0

Továbbjutott: a CSZKA Moszkva, 3–0-s összesítéssel
FCSB (román)–Sporting CP (portugál) 1–5
Továbbjutott: a Sporting, 5–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik