BL: égő rendőrautó, komoly utcai összecsapások Nápolyban

Vágólapra másolva!
2023.03.15. 19:58
null
A német szurkolók egy rendőrautót is felgyújtottak Nápolyban (Fotó: AFP)
Nápoly belvárosában összecsaptak a német Eintracht Frankfurt szimpatizánsai a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő esti visszavágója előtt.

A német szurkolók egy rendőrautót felgyújtottak, járművek üvegeit törték be, pirotechnikai eszközöket használtak, utcai székeket és más tárgyakat dobáltak a kiérkező rendőrökre, miközben a békés járókelők menedéket kerestek az éttermekben, bárokban. Végül sikerült lecsillapítani a tömeget, a németeket buszokra terelték és visszavitték őket a szurkolói szállodába.

Azt is sikerült elérni, hogy a két csapat tábora ne találkozhasson össze, noha a Napoli ultrái kövekkel és üvegekkel dobálták meg a német szimpatizánsok buszait. A rendőrség fokozott készültségben van, közel nyolcszázan teljesítenek szolgálatot.


Frankfurtból annak ellenére érkezett több mint hatszáz szurkoló Nápolyba, hogy a helyi hatóságok eltiltották a németeket a jegyvásárlástól az első találkozón tapasztalt rendbontások miatt. Akkor a német drukkerek a stadionhoz érkező olasz rendszámú autókat kövekkel és üvegekkel dobálták meg, az olasz szimpatizánsok egy része pedig megtámadta a dobálókat. A február 21-i első mérkőzésen 36 személyt vettek őrizetbe.

Most a vendégdrukkereket segítették a Napolival ellenséges viszonyban lévő Atalanta ultrái is.

A frankfurti találkozót az olaszok nyerték 2–0-ra, így kényelmes helyzetből várhatják a szerda (ma) esti hazai visszavágót.



 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00: Napoli (olasz)–Eintracht Frankfurt (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik