BL: Kleinheislerék gól nélkül is továbbjutottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.01. 20:54
null
Kleinheisler (balra) múlt heti góljai döntöttek a továbbjutásról (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján – az első meccset két góljával eldöntő Kleinheisler Lászlóval a 92. percig a pályán – az Asztana gól nélküli döntetlent játszott a Korcsmár Zsoltot a kispadon tartó Midtjylland otthonában. A Lang Ádámot foglalkoztató kolozsvári CFR ellen 1–1-re végzett a Malmö, ezzel továbbjutott, s készülhet a Mol Vidi ellen. A fehérorosz BATE a finn HJK Helsinki vendégeként győzött és ment tovább. Az azeri Qarabag három tizenegyest is kapott az albán Kukësi ellen – egyet kihagyott, de így is 3–0-ra felülkerekedett, tehát folytathatja majd a következő fordulóban. A Crvena zvezda kettős győzelemmel lépett át litván riválisán.

Az első mérkőzésen duplázó Kleinheisler László az Asztana kezdőjében jutott szóhoz a Midtjylland vendégeként is, amelyben Korcsmár Zsolt csak a kispadon foglalt helyet.

A találkozót az összesítésben 2–1-es hátrányban lévő hazaiak kezdték valamivel támadóbban, ám az első húsz perc után az Asztana előbb Junior Kabanga, majd Kleinheisler lövésével jelezte, hogy nem csak az előny megőrzése a célja – és az összesítésbeli előny megtartására vonatkozó tervét a kazah csapat az első félidőben sikerrel meg is valósította.

Fordulás után, ahogy az első félidőben, továbbra is a dánok birtokolták valamivel többet a labdát, mégis a látogatók találták el többször a kaput. A meccs 76. percében aztán eldőlt, hogy a hazaiaknál Korcsmár Zsolt nem lép pályára, miután együttese kihasználta a harmadik cseréjét is, és a magyar hátvéd ezt is a padról nézte.

A hajrában sem esett gól – Kleinheislert a 92. percben lehívta edzője –, így a mérkőzés ugyan döntetlen lett, de az Asztana lépett a következő körbe, míg Korcsmárék az Európa-ligában vigasztalódhatnak.

A Malmö otthonában 1–1-es döntetlent játszott a kolozsvári CFR, és mivel az első összecsapáson 1–0-s idegenbeli svéd siker született, az erdélyiek csak az Európa-ligában folytathatják szereplésüket, míg a Malmö készülhet a Ludogorecen túllépő Mol Vidire. A CFR-nél Lang Ádám a kispadról követte végig az eseményeket.

TRAUSTASON TOVÁBBJUTÁST ÉRŐ BOMBAGÓLJA

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
• BAJNOKI ÁG
Midtjylland (dán)–Asztana (kazah) 0–0

Továbbjutott: az Asztana, 2–1-es összesítéssel
HJK Helsinki (finn)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–2 (Yaghoubi 28., ill. Rafinha 21. – öngól, Sztaszevics 24.)
Továbbjutott: a BATE, 2–1-es összesítéssel
Qarabag (azeri)–Kukësi (albán) 3–0 (Quintana 24., 57 – mindkettő 11-esből, Delarge 89.)
Továbbjutott: a Qarabag, kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel
Malmö (svéd)–CFR (romániai) 1–1 (Traustason 55., ill. Djokovic 36.)
Továbbjutott: a Malmö, 2–1-es összesítéssel
Suduva (litván)–Crvena zvezda (szerb) 0–2 (Ben Nabouhane 8., N. Radonjics 38.)
Továbbjutott: a Crvena zvezda, kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik