BL: Ibrahimovic szerényen értékelt a mérkőzés után

Vágólapra másolva!
2014.02.18. 22:59
null
Ibra és a PSG már a nyolc között érezheti magát (Fotó: Reuters)
A Paris Saint-Germain az első félidőben szerzett három gólra alapozva idegenben 4–0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének kedd esti első felvonásában, azaz jelentős – talán behozhatatlan – előnyt szerzett a március 12-én esedékes visszavágóra. A mérkőzés egyik hőse Zlatan Ibrahimovic volt, aki szerény maradt duplája ellenére is.

„Remek mérkőzés volt! – így a mérkőzés egyik hőse, Zlatan Ibrahimovic, aki most duplázott, legutóbbi öt BL-mérkőzésén pedig összesen tízszer talált be, és a góllövőlista élére állt. – Úgy érzem, nem ment rosszul, és a csapat most tényleg nagyszerűen futballozott. Nehéz megmondani, hogy mi vagyunk-e a legjobbak a sorozatban, de a Paris Saint-Germain trófeákat akar nyerni ebben az idényben is! Fontos volt, hogy korán betaláltunk, és előnyben sokkal könnyebb az ember dolga. A második és harmadik gólnak hála a második félidőben kedvünkre futballozhattunk. Ez egy igazán jó kis este volt!”

„Nagyon boldog vagyok, soha nem könnyű győzni idegenben a BL-ben. Egyre jobban beilleszkedem a csapatba, egyre inkább kiveszem a részem a közös munkából, nemsokára gólokat is fogok szerezni. Nagyon-nagyon boldog vagyok most az eredmény miatt, remekelt ma a csapat” – így a párizsiak brazil középpályása, Lucas Moura, akivel nem bírtak a német védők.

„Hosszú út áll még előttünk, de így kell játszanunk mindig, mint ma, és nagy baj nem lehet. Kiváló a csapat, minden sorozatban nyerni akarunk. Örültem a PSG játéka láttán, és fontos volt számomra is, hogy gólt szerezzek. Sohasem egyszerű januárban klubot váltani, de úgy érzem, sikerrel beilleszkedtem” – így a csereként beállva bombagólt rúgó Yohan Cabaye, akit nemrégiben a Newcastle Unitedtől vettek a párizsiak, 25 millió euróért.

ÍGY LÁTTA A KÉT EDZŐ

„Még csak azt sem mondhatjuk, hogy minden rosszul alakult... Nézzék csak meg, milyen csapattal játszottunk! A PSG csúcskategóriás ellenfél, ráadásul remekül játszott, és már három perc után vezetést szerzett, ez pedig mindenkinek hatalmas nehézséget jelentett volna. Képtelenek voltunk rátalálni a saját ritmusunkra. A második félidőben jött a kiállítás, és úgy éreztem, tíz emberrel jobban játszottunk, mint tizeneggyel” – értékelt a Leverkusen trénere, Sami Hyypiä.

„Először megpróbáljuk kiélvezni ezt a sikert. Már a Valenciennes elleni meccs után láttam, hogy tökéletes a koncentrációnk, mindenki nagyon várta ezt a mérkőzést és nagyon készült is rá. Tökéletes ráhangolódás után a harmadik percben vezetést szereztünk, ez megkönnyítette a dolgunkat. Nagyszerűen futballoztunk. Gratulálok a kezdőcsapatomnak és a cseréknek is, megmutatták, hogy mindenkire számíthatok. A csapat és az összes játékos teljesítményével tökéletesen elégedett vagyok” – így a párizsi mester, Laurent Blanc.

NEM VITATJÁK KASSAI ÍTÉLETEIT

A német sajtó elismeri, jogos volt az a büntető, amit Kassai Viktor a 39. percben fújt be a PSG javára, miután a leverkuseni Emir Spahic szabálytalankodott Ezequiel Lavezzivel szemben. Később, az 58. percben Spahicot második sárga lappal kiállította a magyar játékvezető, és ezt a döntést ugyancsak nem vitatják Németországban.

A sport1.de ugyan felemleget egy hibásnak vélt döntést (Kassai a 31. percben kezezés miatt Kiessling ellen ítélt), ugyanakkor két olyan ítéletet is kiemelnek a második félidőből, melyek a Leverkusen szempontjából voltak szerencsések.

Összességében elmondható, a németek abszolút nem Kassain kérik számon a 4–0-s vereséget, a magyar játékvezető megfelelően kézben tartotta a meccset.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Leverkusen (német)–PSG (francia) 0–4
(Matuidi 3., Ibrahimovic 39., 42. – az elsőt 11-esből, Cabaye 88.)
Visszavágó: március 12.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik