BL: „Holtverseny!” – azeri lapszemle a Qarabag–FTC után

Vágólapra másolva!
2022.08.04. 09:02
null
(Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">Fradi.hu</a>)
Mint ismert, a Ferencváros 1–1-et játszott idegenben az azeri Qarabag együttesével a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első mérkőzésén. A meccsek követően kifejezetten szűkszavúan értékelt az azeri sajtó. 


„Holtverseny! A Qarabag döntetlent játszott a Ferencvárossal” – írta videós összefoglalója elé a qafqazinfo.az, amely a meccs után Sztanyiszlav Csercseszov és Qurban Qurbanov szavait is lejegyezte a hivatalos sajtótájékoztatóról, de bővebben nem foglalkozott a mérkőzéssel.

„Döntetlen a magyar klubbal” – olvasható a report.az tudósításának címében. Az azeri portál percről percre tudósítást adott a meccsről, majd az összefoglalót is közzétette, kizárólag tényszerű állításokkal.

A football-plus.az kizárólag egy jegyzőkönyvet közölt a meccsről, ami annak fényében kifejezetten érdekes, hogy a mérkőzés előtt naponta több cikkben foglalkozott a Ferencvárossal. Sőt, az FTC Puskás Akadémia elleni NB I-es mérkőzéséről és Csercseszov azt követő sajtótájékoztatójáról is beszámolt. A szerdai meccsről készült cikkben ráadásul Myrto Uzunit tették a főképre, aki idén február óta Spanyolországban futballozik.

A többi internetes, sporttal foglalkozó azeri portál tényszerűen, jegyzőkönyvvel, vagy máshonnan átvett összefoglalóval számolt be a meccsről.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

QARABAG (AZERI)–FERENCVÁROS 1–1 (1–1)
Baki,
Tofiq Bahramov Stadion, 29 500 néző. Vezette: Ekberg (svéd)
QARABAG:Mahammadaliyev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarayev, M. Jankovics (Romao, 84.), Ozobic (Seydayev, 79.) – Owusu, Wadji (Andrade, 90+3.), Zoubir. Vezetőedző: Qurban Qurbanov
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Thelander, 57.), Knoester (Kovacevic, 67.), Civic – Esiti, Laidouni (Besic, 88.) – A. Traoré, Zachariassen, Nguen – F. Boli (Vécsei, 67.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Owusu (34.), ill. F. Boli (17.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik