BL: „Ha rosszul érzi magát, egyből cserét kér" – Courtois Benzema sérüléséről

Vágólapra másolva!
2022.09.07. 11:08
null
Thibaut Courtois kapott gól nélkül hozta le a Celtic elleni találkozót (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid idegenben 3–0-ra legyőzte a skót Celticet a Bajnokok Ligája-csoportkör 1. fordulójának keddi játéknapján. A mérkőzés után Carlo Ancelotti vezetőedző, valamint a játékosok közül Toni Kroos és Thibaut Courtois nyilatkozott.

 

A Real Madrid 3–0-s győzelmet aratott a Celtic vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában. A találkozó első félidejében a skótok nagy nyomást helyeztek a madridiak kapujára, azonban gólt nem tudtak szerezni.

„Az első félidő nagyon nehéz volt, jól kezdtek és a hangulat is remek volt a stadionban. A kapufájuk után sikerült megtalálnunk a ritmust és egyre jobban kezdtünk játszani. A második félidőben már mi domináltunk, viszont ha a meccs elején gólt kapunk, sokkal többet szenvedtünk volna” – nyilatkozta a találkozó után Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa.

A belga óriás hozzátette, hogy kemény tempót diktált a Celtic, hozzá kellett szokniuk, hogy nagyon pörgött a játék.

„Nagyon jól játszott a csapat a második félidőben, elégedett vagyok, őszintén szólva tökéletes játékrész volt. Birtokoltuk a labdát és zseniálisan kihasználtuk a lehetőségeinket” – fogalmazott Carlo Ancelotti, a madridiak vezetőedzője.

Ami aggodalomra adhat okot a Realnál, az Karim Benzema és Éder Militao sérülése. A francia csatárt a 30. percben kellett lecserélni, míg a brazil hátvéd már nem futott ki a második félidőre.

„Nem tűnik komolynak, várnunk kell, de a korai vizsgálatok alapján nem kell aggódni” – nyilatkozta Ancelotti Benzema sérüléséről. Courtois is azt gondolja, hogy nem komoly dologról van szó, mivel a francia „nem kockáztat, ha rosszul érzi magát, egyből cserét kér".

Benzema sérülésével Eden Hazard-t állította be az olasz tréner, aki viszonylag gyorsan felvette a mérkőzés ritmusát, ráadásul gólt szerzett, valamint egy gólpasszt is kiosztott.

„Nem volt könnyű helyzetben, mivel csereként kellett korán beállnia, de a második félidőben már a különbséget jelentette. Ő fontos játékos, csak tartania kell a formáját” – mondta a szakvezető a belga támadóról.

„A képességeit eddig is elismertük, a sérülései és a fizikai állapota akadályozták eddig. Kiemelkedően játszott ma, reméljük, hogy tudja ezt tartani” – vélekedett a Real német középpályása, Toni Kroos, akit a mérkőzés emberének választottak.

Hazard gólja nemcsak azért volt különleges, mert a belga támadó 2020 novembere óta először talált be a BL-ben, hanem azért is, mert a találatot 33 madridi passz előzte meg.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

F-CSOPORT

Celtic (skót)–Real Madrid (spanyol)0–3 (0–0)
Glasgow
, Celtic Park.Vezette:Schärer (svájci)
Celtic:Hart – Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor – O'Riley (Mooy, 72.), McGregor, Hatate (Turnbull, 72.) – Abada (Maeda, a szünetben), Jakomakisz (Furuhasi, 72.), Jota (Haksabanovics, 82.).Menedzser:Ange Postecoglou
Real Madrid:Courtois – Carvajal, Éder Militao (Rüdiger, a szünetben), Alaba, F. Mendy – Modric (Asensio, 80.), Tchouaméni (Camavinga, 71.), Kroos – Valverde, Benzema (E. Hazard, 30.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 80.).Vezetőedző:Carlo Ancelotti
Gólszerző:Vinícius Júnior (56.), Modric (60.), E. Hazard (77.)

A csoport másik meccsén
RB Leipzig (német)–Sahtar Doneck (ukrán)1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik