MTI/K. B. 2021.05.16 15:50 Frissítve: 2021.05.16 16:11

BL: Guardiolának fejtörést okoz a döntős keret kijelölése

Josep Guardiola, az angol bajnok, Bajnokok Ligája-döntős Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint futballistái „megölnék őt” azért, hogy játszhassanak a portói fináléban – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Vajon kit jelöl a kezdőcsapatba a spanyol mester? (Fotó: AFP)

 

A spanyol szakember – akinek együttese a Chelsea-vel találkozik május 29-én a BL aranycsatájában – kijelentette, minden labdarúgója azért dolgozik, hogy ott lehessen a pályán a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában, amelybe először jutott be a Manchester City.

„Elképesztően nehéz döntés lesz számomra a kezdőcsapat kijelölése, alaposan elemeznem kell az ellenfelet, és a lehető legjobb felállásban kell majd pályára lépnünk. Nem fog számítani, kiket nevezek, tudom, hogy mindenki mindent megtesz majd a győzelemért″ – tekintett előre a BL-döntőre a katalán tréner.

Elmondta, a taktikai összetevők mellett az is fontos lesz a csapatkijelöléskor, mentálisan melyik játékosa áll leginkább készen arra, hogy elviselje a rá nehezedő nyomást.

„Egy ilyen döntőben bármi megtörténhet″ – mondta Guardiola, aki kiemelte, a fináléban legalább öt – hosszabbítás esetén hat – cserelehetősége lesz, így a kispadon ülőkre is kulcsszerep hárulhat.

A már bajnok manchesteriekre még két találkozó vár a Premier League-ben: kedd este a Brightonnal, míg az utolsó fordulóban az Evertonnal találkoznak.

 

2021.05.30 23:15:32

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Leckét adott egykori mentorának.

2021.05.29 19:44:31

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT, BACSKAI JÁNOS

Sokkal több helyzetet alakítottak ki a londoniak, a manchesteri sztároknak nagyon nem ment a döntőben.

2021.05.28 23:59:05

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A hagyomány szerint a bajnokok között a Manchester City és a Chelsea sem indulhatott volna.

2021.05.13 23:40:01

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne áltassunk senkit, hogy ezzel a döntéssel igazából a szurkolóknak teszünk jót.