BL, E-csoport: Zágrábban vesztett pontokat a Salzburg

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 22:52
null
Petkovic gólja nem volt érvényes, de csapata ezúttal pontot szerzett a Salzburg ellen (Fotó: AFP)
A Dinamo Zagreb hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Salzburggal a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának 4. fordulójában.

 

A csoportkört Chelsea-veréssel kezdő zágrábiak sorozatban harmadik meccsükön nem tudtak nyerni, a salzburgi 1–0-s vereséget követően ezúttal ikszeltek az osztrák bajnokkal.

A vendégek hamar előnybe kerültek: egy gyors támadás során a magára hagyott Nicolas Seiwald elé pattant a labda, aki a jobb alsó sarokba lőtt. Öt perccel később, egy szöglet után bevette a kaput a Zágráb is, ám szabálytalanság miatt a játékvezető még a lövést megelőzően megállította az akciót.

Az ezer fokon izzó horvát közönség nehezen fogadta, hogy nem volt érvényes a találat és hasonlóan ideges hangulat uralkodott a Maksimir Stadionban akkor is, amikor az első félidő hajrájában Robert Ljubicic megpattanó lövése a kapuba került – ám a gól érvényességét jó ideig vizsgálta a VAR.

A feszültség végül üdvrivalgásban oldódott fel: a mérkőzést vezető német Tobias Stieler megadta az egyenlítő gólt, így ezt követően döntetlennel vonultak a szünetre a csapatok.

A kiegyenlített játékot hozó második félidőben már egyik gárda sem talált be, így a Dinamo utolérte pontszámban a Chelsea-től kikapó Milant, míg a Salzburg visszacsúszott a csoport második helyére.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
E-CSOPORT

Dinamo Zagreb (horvát)–Salzburg (osztrák) 1–1 (Ljubicic 40., ill. Seiwald 12.)

A csoport másik mérkőzésén
Milan (olasz)–Chelsea (angol) 0–2 (Jorginho 21., Aubameyang 34.)
Kiállítva: Tomori (21., Milan)

 

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 4 2 1 1 6–2 +4 7
2. Salzburg 4 1 3 0 4–3 +1 6
3. AC Milan 4 1 1 2 4–7 –3 4
4. Dinamo Zagreb 4 1 1 2 3–5 –2 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik