BL, E-csoport: Falcao hat éve nem tett ilyet, Spurs-blama

Vágólapra másolva!
2016.11.02. 22:43
null
Falcao duplázott a CSZKA ellen (Fotó: Action Images)
A Monaco egy félidő alatt eldöntötte a CSZKA Moszkva elleni mérkőzést a Bajnokok Ligája E-csoportjában. A Tottenham nehéz helyzetbe került, miután a Wembleyben kikapott a Bayer Leverkusentől.

MONACO–CSZKA MOSZKVA

A Monaco már a 13. percben megszerezte a vezetést a CSZKA ellen. Az oroszok rendkívül rossz lesre állításának köszönhetően Valere Germain került ziccerben, aki a kapus mellett próbálta megemelni a labdát, ami kicsit sittesebben, mint tegnap Mesut Özilnek, de sikerült is a franciának, és ezután az üres kapuba passzolhatta a labdát – két becsúszó védő között.

A 29. percben pedig már kettővel vezetett a hazai csapat – Radamel Falcao találatával. Bármennyire is hihetetlen, a kolumbiai csatár 2010. február 17-én talált be legutóbb a Bajnokok Ligájában. Falcao 2450 napot várt, hogy újra gólszerzőként ünnepeljék a sorozatban. És milyen az élet? A következő találatához csak 12 perc kellett neki, ő növelte háromgólosra a Monaco előnyét.

Az első félidőben tehát gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát a Monaco. A második játékrész ennek megfelelően kevésbé volt látványos.

TOTTENHAM–BAYER LEVERKUSEN

A Tottenham legutóbb gól nélküli döntetlent játszott Leverkusenben. A londoni csapat most egy hazai sikerrel igen jó helyzetbe kerülhetett volna. Csakhogy a Bayer nem pont nélkül akart távozni a Wembleyből. Sőt! A 65. percben egy nagyon szépen végigjátszott támadás végén Kevin Kampl közelről bevette a Spurs kapuját.

Angol csapatok eddig kilencszer játszottak házigazdaként BL-meccset a Wembleyben, s egyszer sem tudták megúszni kapott gól nélkül.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ, E-CSOPORT
Monaco–CSZKA Moszkva 3–0
(Germain 13., Falcao 29., 41.)
Tottenham–Leverkusen 0–1 (Kampl 65.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Monaco 4 2 2 7–3 +4 8
2. Bayer Leverkusen 4 1 3 4–3 +1 6
3. Tottenham 4 1 1 2 2–3 –1 4
4. CSZKA Moszkva 4 2 2 3–7 –4 2

A CSOPORT HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI
5. FORDULÓ (november 22.)
CSZKA Moszkva–Bayer Leverkusen
Monaco–Tottenham

6. FORDULÓ (december 7.)
Bayer Leverkusen–Monaco
Tottenham–CSZKA Moszkva

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik