BL-döntő: a Barca kitetette Figót a legendák csapatából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.04. 10:39
A Bajnokok Ligája szombati döntőjének felvezetéseként az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egy gálamérkőzést rendez Berlinben legendás játékosok részvételével. Egy világválogatott csap össze a két finalista, a Juventus és a Barcelona korábbi klasszisaival. Utóbbi csapat összetételével a katalán klubnak problémája akadt.

Az UEFA előzetesen a Barcelona legendái közé nevezte Luís Figót, aki 2000-ben nagy vihart kavarva elhagyta a katalánokat és az ősi rivális Real Madridhoz igazolt. Amikor kiderült, hogy Figo is tagja lesz a Barca-legendáknak, a szurkolók haragra gerjedtek.Luís Figót, aki 2000-ben nagy vihart kavarva elhagyta a katalánokat és az ősi rivális Real Madridhoz igazolt. Amikor kiderült, hogy Figo is tagja lesz a Barca-legendáknak, a szurkolók haragra gerjedtek.

A Barcelona ezt követően azzal a kéréssel fordult az UEFA-hoz, hogy vegyék le a csapatlistáról Figót, a szövetség pedig eleget tett a kérésnek, így a portugál klasszis nem lesz ott a péntek esti gálamérkőzésen.


Figo eredetileg tagja volt a Barca-legendák csapatának
Figo eredetileg tagja volt a Barca-legendák csapatának

A csapatok:
World All-Stars: Lehmann, Cafú, Djorkaeff, Pirés, Mijatovics, Élber, Seedorf, Raí, Karembeu, McManaman, Van Hooijdonk, Materazzi.

Juventus- és Barcelona-legendák: Van der Sar, Ferrara, Giuly, Del Piero, Van Bronckhorst, Edmilson, Cannavaro, Trezeguet, Van Bommel, Zambrotta, Deco, Abidal, Vieri.

Luís Figo a Barcelonában (Fotó: Reuters)
Luís Figo a Barcelonában (Fotó: Reuters)
Luís Figo a Real Madridban (Fotó: Reuters)
Luís Figo a Real Madridban (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik