BL, D-csoport: a végén jött a dráma, a Sporting legyőzte a Spurst

Vágólapra másolva!
2022.09.13. 23:02
null
A Spurs a végén kapott ki Lisszabonban (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában a Tottenham Hotspur 2–0-ra kikapott a Sporting CP-től. Az Eintracht Frankfurt 1–0-ra legyőzte idegenben a Marseille-t.


SPORTING–TOTTENHAM

Mindkét csapat jól teljesített az első fordulóban, a Sporting Frankfurtban gurított egy hármast az Eintrachtnak, míg a Tottenham kissé szenvedős meccsen 2–0-ra nyert a Marseille ellen hazai pályán.

A Spurs Kane-nel és Szon Hung Minnal rohamozott, s ott volt a kezdőben a legutóbbi kör hőse, a duplázó Richarlison is.

Az első félidő igazán kiegyenlített játékot hozott, de nem sok kapura lövést láthattunk. A legnagyobb lehetőség Marcus Edwards nevéhez köthető, akinek a próbálkozását Hugo Lloris óriási bravúrral védte.

A fordulás után már nagyobb fölényben játszott az angol csapat, egy gyors szabadrúgás után Emerson Royal lőhetett volna gólt, de Adán a helyén volt. A meccs nagy részében egyébként inkább szenvedett a Tottenham, még a csereként beálló Kulusevski sem tudta gólhoz segíteni a társait.

Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 90. percben jött a slusszpoén: Pedro Porro szögletére Paulinho érkezett nagyszerűen, s védhetetlenül csúsztatott a hosszúba.

A 93. percben Arthur Gomes zseniális szólót mutatott be, Emerson Royalt bebőrözte, majd higgadtan gurított Lloris mellett a kapuba, ezzel végleg eldöntve a három pont sorsát.

Két kör után a Sporting CP nagy meglepetésre százszázalékos, ami természetesen azt is jelenti, hogy vezeti a csoportját.

MARSEILLE–FRANKFURT

A Marseille és a Frankfurt is vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája 2022–2023-as csoportkörét, így mindkét gárdának rendkívül fontos volt az egymás elleni ütközetük.

A találkozó 43. percében egy hosszan felívelt szabadrúgás után a francia csapat védői nem tudták megszerezni a labdát, sőt, az egyik hazai játékos lábáról egyenesen Jesper Lindström elé került, aki tíz méterről ballal, igazítás nélkül lőtt a kapuba.

A 80. percben Kamada Daicsi is betalált, ám a VAR les miatt végül elvette a gólt, azonban az Eintracht Frankfurt így is megnyerte a mérkőzést, amivel pontszámban beérte a Tottenhamet.

D-CSOPORT
Sporting CP (portugál)–Tottenham Hotspur (angol) 2–0
(Paulinho 90., Arthur Gomes 90+3.)
Olympique Marseille (francia)–Eintracht Frankfurt (német) 0–1
(Lindström 43.)

D-CSOPORT
1. Sporting CP 2 2 0 0 5–0 +5 6
2. Tottenham 2 1 0 1 2–2 0 3
3. Eintracht Frankfurt 2 1 0 1 1–3 –2 3
4. Marseille 2 0 0 2 0–3 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik