BL: cseh, izraeli és portugál csapattal bővült a csoportkör

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 23:04
null
Küzdött a Qarabag, de alulmaradt a Viktoria Plzennel szemben (Fotó: AFP)
A Viktoria Plzen a Qarabag, a Benfica a Dinamo Kijev, míg a Maccabi Haifa a Crvena zvezda elleni párharcot nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában, tehát mind a három együttes a főtáblára, a csoportkörbe jutott.


Noha Azerbajdzsánban 0–0-s döntetlent játszott egymással a két csapat, a visszavágón úgy tűnt, hogy a Ferencvárost búcsúztató Qarabag legyőzheti a cseh Viktoria Plzent, a 38. percben ugyanis Filip Ozobic fantasztikus gólt szerzett (videó itt!). A második félidőben azonban a hazaiak játéka éledezni kezdett, és ennek meg is lett az eredménye: Jan Kopic és Jan Kliment egyaránt betalált, és ezzel 2–1-re a plzeniek győztek, ami egyben BL-csoportkört is ért a cseheknek.

Nem sok esélyt hagyott a Benfica a Dinamo Kijevnek: az idegenben elért 2–0-s sikert követően hazai pályán 3–0-s diadalt aratott a portugál együttes, összesítésben tehát 5–0-s sikerrel menetelt a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé.

A Crvena zvezda az Izraelben elszenvedett 3–2-es vereséget követően hazai pályán várta a visszavágót. Hatalmas elánnal vágott bele a mérkőzésbe, s Alekszandar Pesics és Mirko Ivanics találataival kétgólos előnyre tett szert. Az első félidő végén a Maccabi Haifa büntetőhöz jutott, ám Dolev Haziza lövését Milan Borjan hárította – a labda visszakerült az izraeliekhez, Daniel Sundgren 30 méterről bombázott, és Borjan ekkor hatalmasat hibázott (videó itt!), védhető labda haladt át a gólvonalon (2–1). A második félidőben aztán végig dominált a Maccabi Haifa, sokáig úgy tűnt, mindhiába. De a meccs legvégén, a 90. percben Milan Pavkov rendkívül szerencsétlenül ért bele a saját kapuja felé érkező labdába – olyannyira, hogy öngól lett a vége (videó itt!). És ez egyben azt is jelentette, hogy a Crvena zvezda búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFF), VISSZAVÁGÓK
Crvena zvezda (szerb)–Maccabi Haifa (izraeli) 2–2
Továbbjutott: a Maccabi Haifa, 5–4-es összesítéssel

Benfica (portugál)–Dinamo Kijev (ukrán) 3–0
Továbbjutott: a Benfica, 5–0-s összesítéssel

Viktoria Plzen (cseh)–Qarabag (azeri) 2–1
Továbbjutott: a Viktoria Plzen, 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik