Ibra-gól és -gólpassz, a PSG ismét megverte a Chelsea-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.09. 20:35
null
Zlatan Ibrahimovic vezérletével a PSG kiejtette a Chelsea-t a Bajnokok Ligájából (Fotók: Action Images)
A Paris Saint-Germain a hazai pályán aratott 2–1-es győzelem után idegenben is hasonló különbséggel győzte le a Chelsea-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így kettős győzelemmel, 4–2-es összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé. A PSG-ben gólt és gólpasszt jegyzett Zlatan Ibrahimovic, a londoni csapatban megsérült a gólszerző Diego Costa.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Chelsea (angol)–PSG (francia) 1–2 (1–1)

London, Stamford Bridge, 37 591 néző. V: Brych (német)
CHELSEA: Courtois – Azpilicueta, Cahill, Ivanovics, Kenedy – Mikel, Fabregas – Pedro, Willian, E. Hazard (Oscar, 77.) – Diego Costa (B. Traoré, 60.). Menedzser: Guus Hiddink
PSG: Trapp – Marquinhos, Th. Silva, David Luiz, Maxwell – Motta, Rabiot, Matuidi (Van der Wiel, 87.) – Lucas Moura (Pastore, 77.), Ibrahimovic, Di María (Cavani, 82.). Vezetőedző: Laurent Blanc
G: Diego Costa (27.), ill. Rabiot (16.), Ibrahimovic (67.)
Továbbjutott: a PSG, kettős győzelemmel, 4–2-es összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKAHALMOK ÉS ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A két csapat sorozatban harmadszor találkozott egymással a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában: két évvel ezelőtt a negyeddöntőben kerültek össze, és a Chelsea 3–3-mal, idegenben szerzett góllal kiharcolta a továbbjutást. A PSG a legutóbbi szezonban a legjobb 16 között visszavágott, és szintén 3–3-mal ejtette ki a londoni együttest.

A mostani párharc második felvonása lendületesen kezdődött, lüktetett a játék, az első félidőben élvezetes meccset láthattunk. Az első nagy helyzetre a hatodik percig kellett várni, amikor Lucas Moura szólója és kiugratása után Ángel Di María került helyzetbe, elhelyezte a labdát Thibaut Courtois mellett, de mivel a lövésben nem volt erő, a visszazáró Braniszlav Ivanovics menteni tudott.

Ki tudja, Fabregas mikor játszhat legközelebb a Bajnokok Ligájában?!
Ki tudja, Fabregas mikor játszhat legközelebb a Bajnokok Ligájában?!

A PSG második helyzetéből azonban már gól született! A 16. percben eltolódott a Chelsea védelme, Di María kiugratta Zlatan Ibrahimovicot, aki a jobb oldalról élesen középre lőtte a labdát, amelyet a berobbanó Adrien Rabiot közelről a kapuba pofozott (0–1) – összesítésben már 3–1-re vezetett a hazai pályán 2–1-es győzelmet arató párizsi alakulat.

Nem kellett sokat várni a Chelsea válaszára, a házigazdák ragyogó támadás végén egyenlítettek. A 27. percben Pedro szerzett labdát a PSG térfelének közepén, kényszerítőzött Williannal, aki a visszakapott labdát egyből Diego Costa elé tette, a spanyol csatár szépen beforgatta Thiago Silvát, majd okosan elgurította a labdát Kevin Trapp mellett (1–1). Costa sorozatban az ötödik meccsén talált be a Stamford Bridge-en, ami az eddigi legjobb szériája a Chelsea játékosaként, nem mellesleg a legutóbbi 15 tétmeccsén összesen 17 találatban játszott szerepet gól vagy gólpassz formájában.

Ezért is érintette érzékenyen a Chelsea-t Costa sérülése, akit a második félidő elején combsérülés miatt kellett lecserélni, a helyére Bertrand Traoré állt be.

A 65. percben Trapp kapus pillanatai következtek, hiszen néhány másodperc leforgása alatt Willian távoli lövését szép vetődéssel, majd Eden Hazard közeli kísérletét reflexmozdulattal hárította. Ez a két védés két perccel később még inkább felértékelődött, a PSG ugyanis ismét megszerezte a vezetést.

Thiago Motta remekül vette észre, hogy Di María meglépett a bal oldalon, laposan szöktette az argentin szélsőt, akinek tökéletes beadása után Ibrahimovicnak már „csak” a léc alá kellett pofoznia a labdát (1–2) – eldőlt!

A svéd klasszis a BL egyenes kieséses szakaszában először volt eredményes egymást követő két mérkőzésen, míg az európai kupaporondon az 50. gólját könyvelte el, ezzel lehagyta Alfredo Di Stéfanót, és utolérte az örökranglista 14. helyén álló Didier Drogbát.

Egyáltalán nem volt benne a meccsben, hogy a Chelsea innen talpra tudjon állni, sőt a játék képe alapján sokkal inkább a levegőben lógott a PSG harmadik, mint a hitehagyott Chelsea egyenlítő gólja.

A Real Madridhoz, a Wolfsburghoz és a Benficához hasonlóan a Paris Saint-Germain is kettős győzelemmel (4–2-es összesítéssel) jutott be a legjobb nyolc közé, és várhatja a negyeddöntő jövő pénteki sorsolását. Külön öröm a párizsiak számára, hogy Ibrahimovic és David Luiz sem „sárgázta ki" magát a következő meccsről. És persze Marco Verratti sem, aki sérülés miatt ezúttal nem lépett pályára.

A PSG – első francia csapatként – sorozatban negyedszer jutott be a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé.

KORÁBBAN

Zenit (orosz)–Benfica (portugál) 1–2 (Hulk 69., ill. N. Gaitán 87., Talisca 96.)
Továbbjutott: a Benfica, 3–1-es összesítéssel

Real Madrid (spanyol)–Roma (olasz) 2–0 (0–0)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4–0-s összesítéssel

Wolfsburg (német)–Gent (belga) 1–0 (0–0)
Továbbjutott:
a Wolfsburg, 4–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik