BL: Brutális fölényt harcoltunk ki – Thomas Müller

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.08.15. 00:17
null
Thomas Müller világklasszis teljesítményt nyújtott, meg is választották a mezőny legjobbjának (Fotó: AFP)
Quique Setién (még) nem mondott le, Josep Maria Bartomeu elnézést kért a szurkolóktól, a Bayern München játékosai pedig brutális fölényről és alig hihető eredményről beszéltek a Barcelona–Bayern (2–8) labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő után.

Története legsúlyosabb európai kupavereségét szenvedte el a Barcelona a Bayern München elleni BL-negyeddöntőn Lisszabonban: a Fény stadionjában teljes sötétség ereszkedett a katalánokra. Gerard Piqué az interjúfolyosón feldúltan nyilatkozott, s rámutatott: itt nem csak edzőről vagy játékosokról van szó, a szégyenletes 2–8 után nincsenek érinthetetlenek, strukturális változtatásokra van szükség a klubnál.

Quique Setién ideje alighanem lejárt… (Fotó: AFP)
Quique Setién ideje alighanem lejárt… (Fotó: AFP)

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién nem mondott le, bár sosem jó jel, ha egy tréner a hatgólos vereség után azt mondja, mások kezében van a sorsa...

„Nagyon fáj ez a vereség. Egy ilyen vereség pusztító csapás, és egészen biztosan változtatásokat indít el. Túl korai még azzal foglalkozni, hogy folytatom-e a kispadon vagy sem, ennek a kérdésnek az eldöntése nem rajtam múlik. De mindenképpen reflektálnunk kell, hiszen egy ilyen megalázó vereség nagy fontosságú az egész Barcára nézve. Ha Gerard [Piqué] azt mondja, eljött az idő a nagy változtatásokra a klubnál, akkor az ő szava sokat nyom a latban. Én nem fogok arról beszélni, hogy mire lenne szükség. Az edző hitelességét egy ilyen eredmény nyilvánvalóan aláaknázza. Nincs ma semmilyen konstruktív, előremutató üzenet. Egy iszonyatosan fájdalmas kudarc ez a szurkolóknak is. Még meg kell emésztenünk. És reménykedni abban, a jövő ennél szebb lesz” – nyilatkozta.

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu is mehetett a „vesszőfutásra”.

„Katasztrofális volt ez a mérkőzés. Most döntéseket kell hoznunk. És vannak döntések, amelyeket már a meccs előtt meghoztunk... A következő héttől ezeket meglátják, de a vereség után először gondolkodnunk kell, nem azonnal cselekedni. Mindenekelőtt: bocsánatot kérek a szurkolóktól. Ezek nem mi voltunk... nem ez az, amit a Barcelona képvisel” – mondta Bartomeu, aki kitért a Quique Setién jövőjére vonatkozó kérdések elől.

A Barcelona „álruhás HSV” volt ezen a napon – a Bayern München a legutóbbi három alkalommal a szinte már hobbiszerűen „agyonvert” hamburgiak ellen vágott nyolc gólt. Azelőtt meg a másik hamburgi csapatnak, a St. Paulinak, s most a Barcelona beállt a sorba... Kiütéses győzelmükkel a bajorok „finoman” jelezték: trófeaéhségüket csak a BL-győztesnek járó kupa megszerzésével tudják csillapítani.

„A tervünk százszázalékosan bejött, kihasználtuk azokat a hibákat, amikről tudtuk, hogy bekövetkeznek. Tisztában voltunk vele, hogy ha nyomás alá helyezzük a Barcelonát, abból helyzeteink lesznek. Rendkívüli minőség, rendkívüli intenzitás van a csapatban, de most fel kell töltenünk a lemerült akkumulátorokat, a következő meccset ismét a nulláról kezdjük. Thomas Müller megérdemli a mérkőzés legjobbjának járó díjat, ő irányította, kontrollálta a letámadásunkat – de az egész csapat előtt kalapot emelek. A cserejátékosaink teljesítményének nagyon örülök, remekül szálltak be, és a csapat minden dicséretet megérdemel, hiszen nem állt le, s hajtott a hatodik, hetedik, nyolcadik gólra” – így Hansi Flick, a fantasztikusan futballozó Bayern München trénere.

„Nehéz bármi értelmeset mondani ilyen kevéssel a lefújás után, de ez egy egészen különleges este volt. Majd a következő napokban esik le igazán, hogy mennyire. Az első percektől kezdve nagyon jól vívtuk meg a párharcokat, rögtön elkaptuk a fonalat és az 1–1 sem állított meg őket. Megmutattuk, hogy egy ilyen szerencsétlen gól sem vet vissza minket. Félelmetesen jól összpontosítottunk. Magasan feltolt védőlánccal játszottunk, s ez elég bátor húzás, hiszen a Barca megpróbálta rendre beemelni a védővonalunk mögé a labdát – de ez is kellett ehhez az elképesztő eredményhez. Az önbizalmunk biztosan nem csökken a mai meccs után! De ez csak az első lépés volt a szükséges háromból. Ez a győzelem semmit sem ér a következő találkozón, az nulla nulláról kezdődik” – vélekedett Leon Goretzka.

„Fantasztikus formában és állapotban van a csapatunk. Különleges este volt, nemcsak az eredmény miatt, hanem azért is, amit átélhettünk a pályán. A legjobb, hogy a cserejátékosok ugyanúgy futballoztak, mint a kezdők. Nagyon fontos, hogy képesek voltunk megvalósítani azt, amit elterveztünk és akartunk. Mindenkinek az utolsó cseppeket is ki kell facsarni magából ennek érdekében. Dominálni akartunk a saját játékstílusunkkal, az első félidő egészen nagyszerű volt. Brutális fölényt harcoltunk ki, a Barcelona középpályásainak talpalatnyi teret sem hagytunk” – hangzott Thomas Müller villámértékelése.

A Bayern München az elődöntőben a Manchester City–Olympique Lyon mérkőzés továbbjutójával találkozik, míg a másik ágon az RB Leipzig és a PSG csap össze.

A mérkőzés összefoglalóját itt olvashatják el!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
Barcelona (spanyol)–Bayern München (német) 2–8 (1–4)
Lisszabon
, Estádio da Luz, zárt kapuk mögött. Vezette: Damir Skomina (szlovén)
BARCELONA: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – S. Roberto (Griezmann, a szünetben), Busquets (Ansu Fati, 70.), F. de Jong, Ar. Vidal – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Quique Setién
BAYERN: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Süle, 71.), Alaba, Davies (L. Hernández, 84.) – Goretzka (Tolisso, 84.), Thiago – Gnabry (Coutinho, 70.), T. Müller, Perisic (Coman, 67.) – Lewandowski. Vezetőedző: Hansi Flick
Gólszerző: Alaba (7. – öngól), L. Suárez (57.), ill. T. Müller (4., 31.), Perisic (22.), Gnabry (28.), Kimmich (63.), Lewandowski (82.), Coutinho (85., 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik