A Liverpool csak erőlködött, fél lábbal döntőben a Barcelona!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.01. 20:45
null
Lionel Messi parádés góllal tette fel a pontot az i-re (Fotó: AFP)
Fél lábbal a Bajnokok Ligája fináléjában van a Barcelona, mivel a Liverpool elleni elődöntő első felvonásán otthon 3–0-ra győzni tudott. A vendégek erejéből csak egy kapufára futotta a mérkőzésen.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC BARCELONA (spanyol)–LIVERPOOL FC (angol) 3–0 (1–0)
Barcelona,
Camp Nou. V: Kuipers (holland).
BARCELONA: Ter Stegen – Sergi Roberto (Alená, 94.), Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Ar. Vidal – Messi, L. Suárez (O. Dembélé, 93.), Philippe Coutinho (N. Semedo, 60.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
LIVERPOOL: Alisson – J. Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner (Origi, 85.), Fabinho, N. Keita (Henderson, 24.) – Szalah, Mané, Wijnaldum (Firmino, 78.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: L. Suárez (26.), Messi (75., 82.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A katalán szurkolók hatalmas élőképpel, a csapat pedig nagy rohamokkal kezdte az összecsapást, amelyen először Philippe Coutinho beadása után Luis Suárez szerezhetett volna fejjel gólt – a két korábbi liverpooli összjátékát megúszták az angolok.

Az iramra egy pillanatig nem lehetett panasz ezt követően sem, a liverpooli kapu előtt Matip ért kézzel a labdához büntetlenül, miközben Mané került rendre helyzetbe a túloldalon, de ezek a lehetőségek még kimaradtak.

A 24. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Jürgen Kloppnak, a megsérülő Keita helyére Henderson állt be, aki alig melegedett be, máris mehetett középkezdéshez a csapata: a 26. percben Jordi Alba bal oldali beadására Luis Suárez érkezett becsúszva, és szúrt az elvetődő kapus mellett a rövidbe (1–0).

A VEZETŐ GÓL



Suárez a 36. lövéséből szerezte meg idénybeli első BL-gólját, a Barcelona pedig az 500. találatát jegyezte az elitsorozatban. Az uruguayi lett az első, aki a BL-ben a Liverpoolban és a Liverpoolnak is lőtt gólt.

Bő félórányi játékot követően előbb Fabinhónak kellett parádés szerelést bemutatnia Coutinhón, hogy ne növekedjen a különbség, majd Mané lőtt az égbe ordító helyzetben a másik kapu előtt, újabb gól viszont már nem esett a szünet előtt.

A fordulást követően felélénkült a Liverpool, ez pedig azt is eredményezte, hogy Ter Stegennek munkába kellett avatkoznia, ráadásul rövid idő alatt többször: Milner két lökete között Szalah jobb alsóra tartó löketénél is hárított a német kapus.

Semedo beállásával formációt is váltott a Barcelona, amely kezdett kicsit aktívabban játszani – az első negyedórában bemutatott 32 százalékos labdabirtoklás hazai pályán kifejezetten meglepő volt –, s bár Vidal és Suárez lehetősége még kimaradt, a 75. percben összejött a második találat: Sergi Roberto perdítése után az uruguayi támadó még a lécet találta el, a kipattanó viszont Messihez pattant, aki bekísérte a labdát az üres kapuba (2–0).

A MÁSODIK TALÁLAT



A 82. percben pedig gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése, Messi 26 méteres szabadrúgása után a jobb felső sarokban kötött ki a labda, Alisson esélytelen volt (3–0).

A HARMADIK GÓL


Ez már a 600. gólja volt a Barcelona felnőttcsapatában, tétmeccsen.

Rögvest ezt követően szépíthetett volna a Liverpool, de Firmino Rakiticbe lőtt, Szalah óriási ziccerben a kapufát találta el, a végén pedig az angolok annak is örülhettek, hogy a kontrák végén rendre ziccerbe kerülő házigazda újabb gólt nem szerzett – így is fél lábbal döntőben a Barcelona!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik