BL, B-csoport: továbbjutott a Bruges; a Porto nyerte a 11-esek meccsét

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 22:55
null
Simon Mignolet szenzációs védéseket mutatott be (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid 0–0-s döntetlent játszott a Bruges-zsel, míg a Porto 3–0-s sikert aratott Leverkusenben a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, a B-csoportban. A belga együttes negyedik meccsén sem kapott gólt, és továbbjutott a négyesből.

 

ATLÉTICO MADRID–FC BRUGES 0–0

Egymás után harmadik csoportmeccsét sem tudta megnyerni az Atlético, bár ezúttal legalább a pontszerzés összejött Diego Simeone gárdájának. A madridiak a csúfos bruges-i vereség után hazai pályán sem bírták bevenni a belgák kapuját, akik rendkívül alárendelt szerepben játszottak, de ezzel a döntetlennel is továbbjutottak a négyesből.

Az izgalmas mérkőzésnek már az első húsz percében is több nagy helyzetet gólra válthatott volna az Atlético, ha nincs Simon Mignolet, aki nemegyszer bravúrosan védett, csapata legjobbja volt.

A szünet előtt a Bruges-től a VAR által elvett tizenegyes fokozta az izgalmakat, a második félidő elején pedig kihagyott ordító helyzet nyomán hördült fel a madridi közönség, az 50. percben Mignolet védése után Ángel Correa elé került a labda, s az argentin az üres kapu fölé lőtt.

A hajrában nagyon beszorította vendégeit kapujuk elé az Atlético, ráadásul a belgák Kamal Sowah második sárga lapját követően emberhátrányban kényszerültek védekezni. A hosszabbításban Matheus Cunha közeli próbálkozása után hatalmas Mignolet-bravúrral maradt a döntetlen – a Bruges a negyedik meccsén sem kapott gólt.

Taremi a levegőben is otthon volt, tizenegyeseit pedig magabiztosan belőtte (Fotó: AFP)
Taremi a levegőben is otthon volt, tizenegyeseit pedig magabiztosan belőtte (Fotó: AFP)

BAYER LEVERKUSEN–PORTO 0–3

Gól mellett tizenegyesből is három jutott a Porto leverkuseni vendégjátékára, amelyen a németeknek nem sikerült javítaniuk a portugáliai 2–0-s vereség után.

A vendégek már a 6. percben vezettek: Galeno száguldott el a bal oldalon, a tizenhatoson belülre törve helyet csinált magának, majd a jobb alsóba zúdított.

Nem sokkal később nagy egyenlítési lehetőséget puskázott el a Leverkusen. Mateus Uribe buktatta a tizenhatoson belül Mitchell Bakkert, a mérkőzést vezető Kovács István először a hollandnak adott sárgát színészkedésért, ám a VAR-szobából közbeléptek, a partiumi visszavonta a lapot, majd tizenegyest ítélt a gyógyszergyáriaknak. A labda mögé Kerem Demirbay állt, a jobb oldalra tartó félmagas lövését azonban hárította Diogo Costa.

A 35. percben már bevette a kaput a német csapat, ám Patrik Schick a lövését megelőzően kézzel ért a labdához, így Kovács némi videózást követően érvénytelenítette a találatot.

A szünet után a VAR beavatkozása nyomán ezúttal Leverkusen-szabadrúgásból lett Porto-tizenegyes: Amine Adli rúgta meg Galenót, Mehdi Taremi pedig kivárta, míg Lukás Hradecky elvetődik, majd a kapu közelébe lőtt.

Az iráni bő tíz perccel később megint a tizenegyespontra helyezhette a labdát: Galenót már megint nem sikerült szabályos keretek között megállítania a német védelemnek, Odilon Kossounou buktatta ezúttal. Taremi lövése ezúttal a bal kapufa mellett vágódott a hálóba, a Porto pedig ezzel a sikerrel tett fontos lépést a továbbjutás felé a továbbra is kiélezett B-csoportban.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
B-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)–FC Bruges (belga) 0–0
Kiállítva:
Sowah (82., Bruges)
Bayer Leverkusen (német)–Porto (portugál) 0–3 (Galeno 6., Taremi 53., 64. – mindkettőt 11-esből)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Bruges 4 3 1 7–0 +7 10
2. FC Porto 4 2 2 6–6 0 6
3. Atlético Madrid 4 1 1 2 2–5 –3 4
4. Bayer Leverkusen 4 1 3 2–6 –4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik