BL: az UEFA 16 500 nézőt enged be a portói döntőre

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.25. 13:03
null
Az Estádio do Dragao 33 százaléka telhet meg a BL-döntő alatt (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) legfeljebb 16 500 nézőt enged be szombaton a Bajnokok Ligája portói döntőjére – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Az UEFA keddi tájékoztatása szerint az illetékes portugál hatóságok arra a döntésre jutottak, hogy a harmadáig telhet meg az 50 ezer férőhelyes Estádio do Dragao. A Chelsea és Manchester City szurkolói is hatezer belépőt kapnak, további jegyeket az UEFA honlapján értékesítenek.

A két tábor hívei legfeljebb 24 órát tartózkodhatnak Portugáliában, s ezalatt is buborékban kell élniük, csak chartergépeken érkezhetnek és távozhatnak, belépéskor koronavírusteszten kell átesniük.

A finálénak eredetileg az isztambuli Atatürk Stadion adott volna otthont, ám a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – így Törökországba – csak „nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Portugália azért lehetett rendező, mert egyike annak a 12 országnak, ahonnan Nagy-Britanniába visszatérve nem kell karanténba vonulni.

A BL-döntő szombaton 21 órakor kezdődik az Estádio do Dragaóban.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
2021. május 29., Porto (Portugália), Estádio do Dragao

21.00: Manchester City (angol)–Chelsea (angol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik