BL: Az ősszel eddig úgy teljesítek, ahogy elvárom magamtól – Szoboszlai

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 08:57
null
Szoboszlai Dominik szerint a Salzburg bizonyos ellenfelekkel szemben nem bír 90 percet ugyanazon a szinten végigjátszani (Fotó: Reuters)
Szoboszlai Dominik kedd este gólt szerzett Madridban az Atlético ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében, de a pontszerzéshez ez sem volt elég. A válogatott támadó a mérkőzés után a spanyolországi tapasztalatokról beszélt a Nemzeti Sportnak.

– Mi hiányzott a pontszerzéshez Madridban?
– Leginkább talán a szerencse – válaszolta a Nemzeti Sportnak Szoboszlai Dominik, a Salzburg 20 éves, tízszeres válogatott középpályása. – Az egész csapat kihajtotta magát, a lefújás után nem éreztem, hogy maradt volna bennünk tartalék, de sajnos a maximum is kevés volt a pontszerzéshez. Pedig sikerült megvalósítanunk az eltervezett taktikát, és bár az Atlético szerzett vezetést, gyorsan reagáltunk, és még a szünet előtt egyenlítettünk. Úgy mentünk ki a második félidőre, ahogyan szoktunk, újabb gólt szereztünk, ám az idő előrehaladtával egyre inkább kiütközött a két csapat között meglévő tudáskülönbség. A meccs végére talán el is fáradtunk, de ez ilyen szintű ellenféllel szemben természetes. Sajnálom, hogy pont nélkül távoztunk Madridból, de ilyen a futball, menni kell tovább.

– Mi az a plusz, ami az eddigi két csoportmeccsen hiányzott a Salzburgból?
– Külön kell választani a két találkozót. A Lokomotiv ellen magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, leginkább saját magunkat okolhattuk a pontvesztésért. Az Atlético ellen jól futballoztunk, ám a szerencse nem állt mellettünk.

– A saját formájára viszont aligha lehet panasza, két mérkőzésen két gyönyörű gólt szerzett.
– Korábban többször elmondtam, hogy a csapat a legfontosabb, de természetesen örülök, ha jó játékkal segíthetek. Az ősszel eddig úgy teljesítek, ahogy elvárom magamtól, örülök, hogy a gólok és a gólpasszok sem hiányoznak, mindennap keményen dolgozom, hogy tartsam ezt a formát. Ami a madridi gólomat illeti, a lövésem előtt a védő nem nyitotta szét a lábát, ezért nem tudott blokkolni, Jan Oblak pedig a rövid sarok felé mozgott, így nehéz volt visszanyúlnia a másik oldalra. Csak akkor tudtam volna teli rüszttel meglőni a labdát, ha előtte átveszem, erre viszont nem volt idő, ezért döntöttem úgy, hogy külsővel rúgom meg.

– Olvasta, hogy korábban még egyetlen magyar sem szerzett három gólt a BL főtábláján?
– Örülök, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztem, az egyéni teljesítmény is fontos, de lényegesebb a Salzburg jó szereplése.

– Mire számít a következő körben a címvédő Bayern München ellen?
– Előtte még osztrák bajnokin lépünk pályára, egyelőre arra a meccsre figyelünk. Ám nem akarom kikerülni a kérdést, tudjuk, mire képes a Bayern München, igaz, még nem játszottam ellene. Védekezésben, támadásban, letámadásban, a labdajáratásban, a kapu előtti hatékonyságban egyaránt bivalyerős, de nem adhatjuk fel. Próbáljuk a saját futballunkat játszani, és mindent megteszünk a pontszerzésért.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)–Salzburg (osztrák) 3–2
(1–1)
Madrid,
Wanda Metropolitano. Vezette:Hategan (Sovre, Gheorghe)
ATLÉTICO:
Oblak – Renan Lodi (Hermoso, 82.), Felipe, Szavics, Trippier – M. Llorente, H. Herrera (Torreira, 82.), Koke, Á. Correa – L. Suárez (Lemar, 82.), Joao Félix.Vezetőedző: Diego Simeone
SALZBURG: Stankovic – Ulmer, Wöber (Onguéné, 63.), Ramalho, Kristensen – Szoboszlai, Junuzovic (Ashimeru, 63.), M. Camara, Mwepu – M. Berisha, Daka (Koita, 30.; Okafor 84.). Vezetőedző: Jesse Marsch
Gólszerző: M. Llorente (29.), Joao Félix (52., 85.), ill. Szoboszlai (40.), M. Berisha (47.)

A csoport másik meccsén:
Lokomotiv Moszkva–Bayern München 1–2

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 2 2
6–1 +5 6
2. Atlético Madrid 2 1 1 3–6 –3 3
3. Lokomotiv Moszkva 2 1 1 3–4 –1 1
4. Salzburg 2 1 1 4–5 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik